Pereiti į pagrindinį turinį

Prieš Lietuvos ir Šiaurės Airijos futbolo rinktinių mačą – abipusiai nuostoliai

2021-09-02 10:58

Lietuvos futbolininkai šiandien pasaulio čempionato atrankos etapo C grupės turnyre mėgins iškovoti pirmą tašką (arba daugiau). Prie nacionalinės vienuolikės vairo debiutuos Valdas Ivanauskas.

Trauma: Vilniaus "Žalgirio" klubas neatsižvelgė į V.Ivanausko prašymą patausoti S.Mikoliūną.
Trauma: Vilniaus "Žalgirio" klubas neatsižvelgė į V.Ivanausko prašymą patausoti S.Mikoliūną. / Evaldo Šemioto nuotr.

Tikisi pergalės

Mūsiškių varžovė – Šiaurės Airijos rinktinė, taip pat dar neįmušusi nė vieno įvarčio (0:2 pralaimėjo italams ir 0:0 sužaidė su bulgarais).

Šiemet pavasarį Lietuvos ekipa 0:1 pralaimėjo šveicarams ir 0:2 – italams.

"Žinome, koks svarbus mums šis mačas. Sieksime pergalės, tad ir žaidimo planas bus atitinkamas", – pareiškė Šiaurės Airijos komandos gynėjas Danielis Ballardas iš "Millwall" klubo.

21-ų futbolininkas nėra jauniausias trenerio Iano Baraclough arsenalo ginklas – mūšiui su lietuviais taip pat pakviestas jo bendraamžis saugas Ali McCannas (Perto "St Johnstone").

Mačui ruošiasi ir labiausiai patyrę žaidėjai – Stevenas Daviesas (Glazgo "Rangers", 126 rungtynės šalies rinktinėje), Jonny Evansas ("Leicester City", 91), Niallas McGinnas ("Aberdeen", 66), Craigas Cathcartas ("Watford", 61).

Prašymo nepaisė

V.Ivanauskui teks verstis be gynėjo Sauliaus Mikoliūno – 37-erių futbolininkas, atstovaujantis Vilniaus "Žalgiriui", per A lygos čempionato rungtynes su Alytaus "Dainava" sunkiai susižeidė ir ilgam iškrito iš kovos rikiuotės.

"Jam plyšo kojos raumuo. Žinodami Sauliaus amžių, prašėme "Žalgirio" jį pasaugoti, bet klubo vadovai, treneriai, ekspertai nusprendė kitaip. Deja, niekam neįdomi Lietuvos rinktinė ir dėl to labai gaila", – pyko V.Ivanauskas.

Priverstinių sudėties pokyčių neišvengė ir jo kolega I.Baraclough: traumuoto puolėjo Josho Magenniso ("Hull City") vietą užėmė Kyle'as Lafferty (Famagustos "Anorthosis"), nežinia, ar galės žaisti Achilo sausgyslę pasitempęs saugas Corry Evansas ("Sunderland").

Iš Vilniaus – į Sofiją

"Laiko treniruotėms buvo nedaug, labiau akcentavome psichologinį ir teorinį darbą. Žaidėjais pasitikime 100 proc.", – tvirtino V.Ivanauskas.

Šiandien C grupėje numatytos dar vienos rungtynės: Florencijoje žais Italijos ir Bulgarijos komandos.

Lietuvos futbolininkai su bulgarais susitiks 5 d. Sofijoje, o 8 d. Redžo Emilijoje – su italais.

C grupė

1. Italija  3  0  0  6:0  9

2. Šveicarija  2  0  0  4:1  6

3. Š.Airija  0  1  1  0:2  1

4. Bulgarija  0  1  2  1:5  1

5. Lietuva  0  0  2  0:3  0

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų