Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzijos futbolininkai susitvarkė su vokiečiais ir finale kovos su portugalais

2016-07-07 20:53 diena.lt inf.

Vėlų ketvirtadienio vakarą Marselio „Velodrome“ stadione paaiškėjo antroji 2016 metų Europos futbolo čempionato finalo dalyvė. Ja tapo Prancūzijos rinktinė, pusfinalyje 2:0 nugalėjusi Vokietijos futbolininkus. Finale prancūzai susitiks su portugalais.

 

Po diskvalifikacijos į Prancūzijos rinktinę sugrįžo Adilas Rami ir N'Golo Kante. Vokietijos rinktinei dėl diskvalifikacijos negalėjo padėti gynėjas Matsas Hummelsas, dėl traumos - puolėjas Mario Gomezas. Nežaidė ir saugas Sami Khedira.

Pačioje pirmoje kėlinio pabaigoje žiūrovai išvydo įvartį. Vokietijos rinktinės žaidėjas Bastianas Schweinsteigeris po kampinio prie savo vartų sužaidė ranka. Rungtynėms teisėjavęs 44 metų italas Nicola Rizzoli skyrė 11 metrų baudinį. Prancūzijos rinktinės puolėjas Antone'as Griezmannas smūgiavo taikliai - 1:0.

72 min. į vokiečių vartus krito antrasis įvartis. Jie suklydo prie savo vartų, o rezultatyviausias Prancūzijos ekipos žaidėjas A.Griezmannas savo šanso nepraleido - 2:0.

A.Griezmannui tai buvo šeštasis įvartis, jis yra rezultatyviausias čempionato futbolininkas.

Prancūzijos ekipa Europos čempionato finale rungtyniaus trečią kartą. 1984 ir 2000 m. prancūzai iškovojo aukso medalius.

Portugalijos rinktinė finale kovos antrą kartą. 2004-aisiais portugalai iškovojo sidabro medalius, lemiamoje dvikovoje jie 0:1 pralaimėjo graikams. 

Ir Vokietija, ir Prancūzija šiame Europos čempionate iki tarpusavio dvikovos nebuvo patyrusios pralaimėjimo kartėlio. Vokietija užėmė pirmąją vietą C grupėje, o Prancūzija tapo A grupės nugalėtoja.

Vokietijos futbolininkai grupės varžybose 2:0 įveikė Ukrainą, lygiosiomis 0:0 sužaidė su Lenkija ir 1:0 privertė pasiduoti Šiaurės Airiją.

Prancūzijos rinktinė grupės turnyre įveikė Rumuniją (2:1), Albaniją (2:0) ir sužaidė be įvarčių su Šveicarija.

Aštuntfinalyje vokiečiai 3:0 sutriuškino Slovakiją, o ketvirtfinalyje Italijos rinktinę palaužė tik po 11 metrų baudinių serijos.

Europos čempionato šeimininkai aštuntfinalyje 2:1 nugalėjo Airiją, o ketvirtfinalyje 5:2 sudorojo islandus.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų