Pereiti į pagrindinį turinį

Žaidėjų balsas: už J. Couceiro, prieš skaudinančią kritiką

2009-10-12 17:08
Žaidėjų balsas: už J. Couceiro, prieš skaudinančią kritiką
Žaidėjų balsas: už J. Couceiro, prieš skaudinančią kritiką / Reuters nuotr.

Lietuvos futbolininkai teigia atsitvėrę tylos siena, nes nenorėjo veltis į bergždžią polemiką dėl pralaimėjimo Farerų salų komandai. Trenerį Jose Couceiro žaidėjai gynė nuo kritikos vadindami jį puikiu specialistu.

Šiandien surengtoje specialioje spaudos konferencijoje Lietuvos futbolo rinktinės lyderiai Tomas Danilevičius, Marius Stankevičius ir Deividas Šemberas vieningai stojo už komandos trenerį Jose Couceiro. Prieš dvi dienas pralaimėjimą Austrijos ekipai patyrę žaidėjai teigė, jog portugalas yra geriausias specialistas, kada nors vadovavęs Lietuvos rinktinei.

„Treneris yra aukšto lygio profesionalas, labai stiprus specialistas. Tai gali patvirtinti bet kuris žaidėjas. Jis moko mus žaisti futbolą, ko nedarė kiti treneriai, dirbę su Lietuvos rinktine. Tai sakau labai atsakingai“, - kalbėjo D. Šemberas.

Norėtų dirbti su J. Couceiro ir toliau

D. Šemberas tvirtino norintis, kad kontraktas su J. Couceiro, galiojantis iki Naujųjų metų, būtų pratęstas. „Giliai tikiu, kad jis (J. Couceiro – red. past.) gali duoti rinktinei daug gero. Ypač jauniems žaidėjams darbas su tokiu treneriu yra puiki patirtis. Galbūt Lietuvos specialistai su manimi pasiginčys, bet, mano nuomone, Lietuvai jis yra didelis atradimas“, - pagyras treneriui žarstė Rusijoje rungtyniaujantis žaidėjas.

„Trenerį turime labai gerą. Jis – vienas iš stipriausių specialistų, kada nors dirbusių su komanda. Visa komanda yra su juo, ir jeigu jis liktų, galėtume iškelti rimtesnius tikslus kitam atrankos ciklui“, - komandos draugui antrino Tomas Danilevičius.

Ilgametis komandos kapitonas tvirtino, jog visą kaltę dėl žeminančio pralaimėjimo Farerų salų rinktinei prisiima žaidėjai, o J. Couceiro buvo kritikuotas nepelnytai. Nors Lietuvos rinktinė atrankos į pasaulio pirmenybes turnyre patyrė penkias nesėkmes iš eilės, T. Danilevičius teigė, jog komandos žaidimo kreivė kyla į viršų. „Esame pasiruošę pasipriešinti bet kam ne tik gindamiesi vienuolika žmonių savo aikštės pusėje, bet ir patys kurdami“, - rinktinės naudojamą taktiką vertino T. Danilevičius.

Užgavo L. Varanavičiaus žodžiai

Lietuvos rinktinės žaidėjų teigimu, jie praėjusią savaitę nusprendė nebendrauti su žiniasklaida dėl viešojoje erdvėje po rungtynių su Farerų salų futbolininkais pasirodžiusių Lietuvos futbolo federacijos prezidento (LFF) Liutauro Varanavičiaus komentarų. „Nekalbėjome dėl to, kad išvengtume bereikalingų intrigų, nemalonių klausimų ir neteisingų atsakymų. Futbolas būtų likęs paskutinėje vietoje“, - sakė T. Danilevičius. Anot jo, žaidėjams neprasprūdo pro ausis kaltinimai dėl patriotiškumo stokos, priekaištai, kad rinktinė pralaimi, nors jai sudarytos išskirtinės sąlygos.

„Norėčiau atsakyti į prezidento žodžius. Mums skaudu ne dėl žaidimo kritikos. Nesiginčijame, su Farerų salų komanda žaidėme blogai. Bet prezidento žodžiai, kad mes nesame patriotai, kad norime žaisti tik tokiuose stadionuose kaip Prancūzijoje... Mes į rinktinę atvažiuojame žaisti ne už savo, o už Lietuvos garbę. Prezidentas akcentavo, kad mums sudaromos pačios geriausios sąlygos. Manau, kad gyvenimas padoriame viešbutyje, maitinimas ir treniruočių aikštė nėra kažkas tokio, tai – normali futbolininko kasdienybė, be kurios nepasiruoši rungtynėms. Jeigu būtume su palapinėmis atvažiavę, juk nebūtume geriau sužaidę“, - kalbėjo T. Danilevičius.

„Suprantu, kad federacijos biudžetas nėra didelis. Bet nacionalinė rinktinė yra piramidės viršūnė, kuri tai pačiai federacijai atnešė daugiausia pinigų pardavus transliacijų teises, gavus paramą iš rėmėjų. Kaip galima mums priekaištauti dėl pinigų eikvojimo? Mes tikrai nenorime atimti jų iš vaikų. D. Šemberas kuria savo futbolo mokyklą, aš pats, kartu su Robertu Poškumi, planuoju kurti akademiją Klaipėdoje. Mums rūpi futbolo ateitis Lietuvoje. Neturime nieko prieš žurnalistus ar federaciją, bet kiekvienas turi dirbti pagal savo kompetenciją. Mes kitų nekaltiname dėl jų darbo, nes nesame tam kompetentingi, todėl norėtume, kad ir į mus būtų žiūrima kaip į profesionalus“, - tęsė Lietuvos rinktinės puolėjas.

Nepaisant nuoskaudos, komandos lyderiai patikino ir ateityje neatsisakysiantys atstovauti nacionalinei rinktinei.

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavęs LFF generalinis sekretorius Julius Kvedaras bandė užglaistyti situaciją spėliodamas, jog L. Varanavičius rinktinės žaidėjus sukritikavo pasikarščiavęs. „Yra auksinė taisyklė, kad pasibaigus rungtynėms iš karto negalima bendrauti su žurnalistais, nes visi būna „karšti“, pikti. Kalbėjausi apie tai su žaidėjais prieš rungtynes su Austrija. Nacionalinė rinktinė yra šalies futbolo veidas, todėl ji be klausimų turi būti viskuo aprūpinta. Mes komanda esame patenkinti, nes vyrai su austrais žaidė labai gerai, tik teisėjavimo lygis buvo žemas“, - dėstė J. Kvedaras.

Beje, L. Varanavičius rinktinės žaidėjus bei J. Couceiro peikė ir žurnalistų netempiamas už liežuvio. Kitą dieną po rungtynių su Farerų salų komanda Lietuvos futbolininkus įskaudinusią nuomonę jis išreiškė savo asmeniniame tinklaraštyje internete.

Pats L. Varanavičius į spaudos konferenciją neatvyko. Savo išsakytų minčių jis futbolininkams nepaaiškino ir prieš rungtynes su Austrijos komanda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų