Pereiti į pagrindinį turinį

„Žalgirių“ derbyje stipresni - vilniečiai

2024-09-22 21:40

„Kai toks rezultatas nebėra kur ieškoti kaltų, reikia kaltinti tik save“, - pripažino Saulius Širmelis. Jo auklėtiniai - Kauno žalgiriečiai 31-ojo turo „TOPsport A lygos“ rungtynėse išvykoje 0:5 neprilygo Vilniaus "Žalgiriui".

Pauliaus Peleckio/BNS nuotr.

Į Vilnių kauniečiai vyko kupini ryžto reabilituotis už netikėtą pralaimėjimą FPRO LFF taurės turnyro pusfinalyje Gargždų "Bangai". Tačiau mačas susiklostė ne pagal jų scenarijų.

Susitikimas sostinėje prasidėjo užsitęsusia VAR peržiūra, po kurios buvo paskirtas 11 metrų baudinys į kauniečių vartus. Užtikrintai smūgiavęs Liviu Antalis nuginklavo Deividą Mikelionį ir išvedė vilniečius į priekį.

Po praleisto įvarčio kauniečiai nesutriko ir patys susikūrė progą, bet Viliaus Armanavičiaus perdavimo sulaukęs Fedoras Černychas į vartų stačiakampį nepataikė.

24-ąją minutę Yukiyoshi Karashimos perdavimo sulaukęs puolėjas Nikola Petkovičius persvarą padvigubino.

Per arbitro kompensuotą pirmojo kėlinio laiką buvo pradėtas kauniečių triuškinimas – J. Bopesu juvelyriniu perdavimu surado N. Petkovičių kuris pelnė dublį. Tai dar nebuvo pabaiga – P. Golubickas suklaidino keletą varžovų ir labai tiksliu smūgiu nuo virpsto rezultatą pavertė į 4:0.

Prieš pat pertrauką progą turėjo ir kauniečiai, bet Oyinlola Kayode pažeme smūgiavo visai šalia tolimojo vartų virpsto.

Keturių įvarčių vilniečiams buvo negana. 74-ąją minutę nuo 11 metrų žymos dar vieną tikslų smūgį komandai padovanojo neseniai šeimos pagausėjimo sulaukęs Ovidijus Verbickas.

Kauniečiai su 52 taškais žengia trečioje turnyro lentelės vietoje, o Vilniaus „Žalgiris“ turi 64 taškus ir artėja link titulo.

„Žaidė viena komanda. Neparodėme nieko, kas galėtų prilygti vilniečiams. Jie pelnytai taps šalies čempionais. Labai silpnai sužaidėme gynybos viduryje. Keliame tikslą laimėti visas likusias penkerias rungtynes. Jau pradėsime galvoti ir kas liks komandoje kitą sezoną“, - neslėpė Saulius Širmelis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų