Pereiti į pagrindinį turinį

A.Velička grįžta į Čempionų lygą

2009-05-27 09:00
Kolekcija: A.Velička (priekyje), su "Rangers" tapęs Škotijos čempionu, turi galimybę iškovoti ir šalies futbolo taurę.
Kolekcija: A.Velička (priekyje), su "Rangers" tapęs Škotijos čempionu, turi galimybę iškovoti ir šalies futbolo taurę. / "Reuters" nuotr.

Andrius Velička tapo pirmuoju Lietuvos futbolininku, iškovojusiu Škotijos čempiono titulą.

Sezoną baigs finalu

Paskutiniame škotų "Premier" lygos čempionato ture "Rangers" 3:0 sutriuškino "Dundee United" ir po trejų metų pertraukos užsitikrino pirmąją vietą. A.Velička šio susitikimo nežaidė.

Iš viso per sezoną lietuvis dalyvavo aštuoniose "Premier" pirmenybių ir vienose Škotijos taurės rungtynėse. Per šias dvikovas puolėjas įmušė penkis įvarčius ir nė karto nebuvo nubaustas nei geltona, nei raudona kortelėmis.

52-ąjį šalies čempiono titulą iškovojęs Glazgo klubas nuvainikavo nuo 2006-ųjų karaliavusią kitą šio miesto ekipą – "Celtic".

Bronzos medalius pelnė Edinburgo "Hearts", šį sezoną savo gretose turėjęs kelis lietuvius, tačiau pabaigtuvių mače su "Celtic" dalyvavo tik du – Marius Žaliūkas ir pagrindinėje sudėtyje debiutavęs Arvydas Novikovas.

Papildyti savo sportinių trofėjų kolekciją dar vienu titulu A.Velička gali ateinantį šeštadienį – Glazgo "Hampden Park" stadione "reindžeriai" žais Škotijos taurės finalo rungtynes su "Falkirk" futbolininkais.

Iš eilės – keturi įvarčiai

"Keista, kad mano karjera "Rangers" tik prasideda", – iki sezono pabaigos likus septynerioms rungtynėms sakė A.Velička.

Pasižymėjęs jau per pirmąsias Škotijos čempionato rungtynes su "Falkirk" komanda, vėliau lietuvis patyrė traumą, be to, buvo komandiruotas į rezervinę ekipą.

Į pagrindinę "Rangers" sudėtį A.Velička grįžo šiemet balandžio pradžioje ir netrukus keturiskart iš eilės nuginklavo varžovų vartininkus, kai Glazgo futbolininkai 3:1 įveikė "Motherwell" vienuolikę, 3:2 – "Hibernian", 2:0 – "Hearts", o šalies taurės turnyre 3:0 – "St. Mirren" klubą.

"Tiesiog sekasi", – kukliai savo nuopelnus įvardijo lietuvis.

Deja, "Rangers" vyriausiasis treneris Walteris Smithas nesuteikė A.Veličkai galimybių pademonstruoti meistriškumą per principinę dvikovą su "Celtic", kurią būsimieji čempionai laimėjo 1:0.

Treneris nepamiršo Kauno

"Rangers" iškovojo teisę kitą sezoną dalyvauti Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) čempionų lygos varžybose.

W.Smithas iki šiol prisimena tragišką 2008-ųjų vasarą, kai jo vadovaujama komanda antrajame atrankos etape suklupo prie buvusio A.Veličkos klubo – FBK "Kaunas" – barjero (0:0 ir 1:2).

"Ilgokai neatsigavome po tos nesėkmės. Tai buvo kaip sunkios pagirios. Labai gerai, kad dabar mums jau nereikės žaisti kvalifikacinių rungtynių", – svarstė W.Smithas.

Pasikeitus Čempionų lygos formatui, ateinantį sezoną Škotijos "Premier" lygos nugalėtojas, atsižvelgiant į UEFA reitingą, į grupių turnyrą pateks be atrankos.

Pernai liepą A.Velička su "Rangers" pasirašė trejų metų 1 mln. svarų sterlingų vertės kontraktą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų