Pereiti į pagrindinį turinį

Dar vienos rinktinės lygiosios

2009-02-09 09:00
Dar vienos rinktinės lygiosios
Dar vienos rinktinės lygiosios / AFP nuotr. Stengėsi: pirmajame kėlinyje aikštėje buvęs puolėjas A.Velička žaidė labai aktyviai.

1:1 – šį rezultatas Lietuvos futbolo rinktinė pastaruoju metu ypač pamėgo. Taip baigėsi jau trečiosios iš eilės lietuvių draugiškos rungtynės.

Praėjusį lapkritį tokiais rezultatais sužaidę su Estija ir Moldova, lietuviai tą patį pakartojo ir per mačą su Lenkija. Į UEFA kalendorių neįrašytose draugiškose rungtynėse kaimynės išsiskyrė taikiai.

Lenkai pirmavo 11 min., kai, darydamas dirbtinę nuošalę, suklydo Arūnas Klimavičius. Tačiau gynėjas už 15 min. atpirko kaltę, įmušdamas išlyginamąjį įvartį. Abi komandos rungtyniavo eksperimentinėmis sudėtimis.

"Mūsų rinktinių lygis yra panašus, o tai ir atsispindėjo aikštėje. Tikrai galiu pagirti visus vyrus. Ir tuos, kurie pasirodė aikštėje, ir tuos, kurie šįkart liko ant suolo, bet intensyviai dirbo treniruotėse. Visi kovojo ir stengėsi, – pasakojo Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Saulius Širmelis. – Pirmajame kėlinyje žaidėme apgalvotą futbolą, žaidėjai vykdė mūsų nurodymus, laikėsi taktinių schemų. Po pertraukos žaidimo kokybė suprastėjo, tačiau tam įtakos turėjo ir priverstiniai keitimai."

Lietuviai tęsia stovyklą Portugalijoje. Prie komandos jau prisijungė ir paskutiniai legionieriai Marius Stankevičius, Tomas Danilevičius, Deividas Šemberas ir Ignas Dedura. Jie turėtų pasirodyti aikštėje trečiadienį per draugišką mačą Albufeiroje su Andora.

"Tikrai nesitikime varžovų užmėtyti kepurėmis. Nebe tokie laikai. Dabar kasdien pasitaiko netikėtų rezultatų, nes visi moka žaisti futbolą. Atsakingai rengsimės toms rungtynėms ir bandysime toliau spręsti savo uždavinius", – teigė S.Širmelis.

Mačas su Andora lietuviams bus paskutinė repeticija prieš atsinaujinant 2010 m. pasaulio čempionato atrankos kovoms. Kovo 28 ir balandžio 1 d. mūsiškių laukia akistatos su dabartiniais planetos vicečempionais prancūzais.


Statistika

Lietuva – Lenkija

2008 02 07, Faro "Algarve" stadionas, 150 žiūrovų.

1:1 (1:1).

Įvarčiai: A.Klimavičius (26 min.); P.Brožekas (11).

Įspėtas: M.Savėnas (Lietuva, 71 min.).

Lietuva: Ž.Karčemarskas, A.Klimavičius, V.Alunderis, I.Zelmikas, N.Radžius (nuo 46 min. A.Jokšas), D.Šernas (nuo 78 min. V.Kavaliauskas), M.Panka, L.Pilibaitis (nuo 66 min. M.Kalonas), M.Savėnas (nuo 85 min. T.Tamošauskas), D.Česnauskis (nuo 65 min. K.Ivaškevičius), A.Velička (nuo V.Trakys).

Lenkija: R.Cierniakas (nuo 46 min. S.Przyrowskis), P.Celebanas, T.Jodlowiecas, P.Polczakas, M.Komorowskis (nuo 46 min. M.Malkowskis), S.Pawlowskis (nuo 46 min. W.Lobodzinskis), L.Tralka (nuo 46 min. L.Gargula), A.Lukasiewiczius, J.Wilkas, R.Bogulskis (nuo 46 min. R.Guerreiro), P.Brožekas (nuo 67 min. T.Zahorskis).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų