Pereiti į pagrindinį turinį

Dviratininkės lenkia prognozes

2009-03-28 09:00
Dviratininkės lenkia prognozes
Dviratininkės lenkia prognozes / AFP nuotr. Laimikis: G.Gaivenytė ir S.Krupeckaitė (dešinėje) Lietuvos komandos medalių kraitį papildė bronziniu apdovanojimu.

Pruškove toliau skamba lietuviški pergalių šūksniai. Lietuvos treko dviratininkės per pirmas dvi pasaulio čempionato dienas iškovojo jau tris medalius.

Paskutinis į lietuvių taupyklę ketvirtadienį įkrito komandinio sprinto rungties (3 ratai) bronzos medalis. 26-erių Simona Krupeckaitė ir ketveriais metais jaunesnė Gintarė Gaivenytė mažajame finale distanciją įveikė per 33,495 sek. ir 0,143 sek. pranoko prancūzes Sandie Clair ir Clarą Sanchez.

Auksą iškovojo australės Kaarle McCulloch ir Anna Meares, sidabrą – britės Victoria Pendleton ir Shanaze Reade.

"Šio medalio tikrai nesitikėjome, nes Simona su Gintare šioje rungtyje pradėjo dalyvauti tik rudenį. Aišku, buvo iškovotas medalis pasaulio taurės etape Pekine, tačiau pasaulio čempionate konkurencija didesnė. Šaunuolės merginos, pranoko visus lūkesčius", – džiaugėsi Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) generalinis sekretorius Antanas Taučius.

Jis pripažino, kad sėkmę nulėmė idealią sportinę formą pasiekusios rinktinės lyderės S.Krupeckaitės pastangos: "Simona šiose varžybose apskritai buvo greičiausia. Bet ir Gintarė nenuvylė, ji sparčiai mokosi ir tobulėja. Šis medalis jai turėtų pridėti pasitikėjimo savimi."

Lietuvos rinktinė Pruškove iškovojo jau tris medalius. Trečiadienį auksą 500 m atskiro starto lenktynėse pelnė pasaulio rekordą pagerinusi S.Krupeckaitė, o Vilija Sereikaitė pasipuošė bronza po 3 km asmeninio persekiojimo lenktynių.

A.Taučius pagrįstai tikisi, kad trimis medaliais lietuvių sėkmės istorija Pruškove nesibaigs. S.Krupeckaitė vakar vakare pradėjo varžytis sprinto lenktynėse, taip pat yra laikoma pagrindine keirino rungties (varžybos vyks paskutinę dieną – sekmadienį) favorite.

"Akivaizdu, kad varžovai mus vis labiau gerbia. Mūsų įdėtas darbas pradeda duoti vaisius, nes pernai turėjome du sidabro medalius, o šiemet, įpusėjus čempionatui, jau pelnėme tris apdovanojimus. Tai rodo, kad mūsų treniruočių metodikos pasiteisina", – kalbėjo LDSF generalinis sekretorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų