Pereiti į pagrindinį turinį

Į Lietuvos rinktinę norintis grįžti T.Vaitkus vėl taps amerikiečiu

2009-08-29 12:56
Permainos: po dvejų gana nesėkmingų metų "Astana" komandoje, T.Vaitkus tiki, kad Amerikos komandoje jį lydės sėkmė.
Permainos: po dvejų gana nesėkmingų metų "Astana" komandoje, T.Vaitkus tiki, kad Amerikos komandoje jį lydės sėkmė. / Tomo Raginos nuotr.

Klaipėdietis dviratininkas Tomas Vaitkus neišvengė dviejų Kazachstano "Astana" komandos lyderių amerikiečio Lance'o Armstrongo ir ispano Alberto Contadoro nesantaikos verpeto.

Dviem lyderiams ankšta

Per paskutiniuosius šių metų "Tour de France" lenktynių etapus, kuomet geriau sekėsi ispanui, septyniskart šių varžybų laimėtojas L.Armstrongas, negalėjęs susitaikyti su antruoju numeriu, ir "Astana" klubo vadovas Johanas Bruyneelis sukirto rankomis dėl naujos – "Radio Shack" – ekipos įkūrimo.

Pergalė Prancūzijoje nesutvirtino "Astanos" klubo. Atvirkščiai, dėl piktų lyderių žvilgsnių vienas į kitą komanda skilo perpus. Į šeštadienį Olandijoje prasidedančias, o vėliau į Ispaniją persikeliančias trečiąsias pagal prestižą metų lenktynes, "Vuelta de Espana" varžybas, kazachų komandoje neužregistruota nė vieno į "Radio Shack" ekipą nutarusio pereiti sportininko. Tarp jų ir klaipėdiečio.

Lietuvį išstūmė kazachas

Dėl traumų ir prastos sportinės formos praleidusiam "Giro d'Italia" ir "Tour de France" varžybas lietuviui klubo atstovai žadėjo suteikti progą kautis Ispanijoje, tačiau lietuviui šių lenktynių rezultatus teks sekti būnant Amerikoje.

T.Vaitkus, vengdamas kalbėti apie peripetijas klube, sakė, kad jį iš šio sąrašo išstūmė po dopingo skandalo į dviračių sportą grįžęs Kazachstano dviratininkas Aleksandras Vinokurovas.

"Dėl to, kad nedalyvausiu "Vuelta de Espana", nesisieloju, – dienraščiui sakė klaipėdietis. – Tomis pačiomis dienomis viešėsiu Amerikoje, čia susitiksiu su dviratininkais iš būsimos komandos, išmatuos mane naujai aprangai, varžysiuosi lenktynėse savo malonumui."

Derybos be L.Armstrongo

Dviračių sporto garsenybių L.Armstrongo ir J.Bruyneelio keliai, iki amerikiečiui atvykstant į Kazachstaną, buvo glaudžiai susipynę, todėl lengva buvo nuspėti, kad belgui bus patikėta formuoti naują komandą.

Būtent J.Bruyneelis pasiūlė T.Vaitkui, kurio sutartis su "Astana" ekipa baigsis šiais metais, kelti sparnus į Jungtines Amerikos Valstijas.

27-erių klaipėdietis prisipažino, kad derybos su juo vyko be L.Armstrongo.

"J.Bruyneelis mane gerai pažįsta, jis ir kalbėjosi su manimi formuodamas komandą, – sakė T.Vaitkus. – Su L.Armstrongu neteko kartu daug rungtyniauti, todėl nesame itin artimi draugai."

Būti amerikiečiu lietuviui bus ne naujiena – 2007 m. dviratininkas atstovavo šios šalies klubui "Discovery Channel", vadovaujamam to paties Belgijos specialisto.

Lietuvis "Radio Shack" ekipoje neturėtų jaustis droviai, į ją pereina seni kolegos, kartu rungtyniavę buvusioje "Discovery Channel" komandoje: amerikietis Levis Leipheimeris, ukrainietis Jaroslavas Popovičius, vokietis Andreasas Klodenas.

T.Vaitkus išsisuko ir nuo tiesioginio atsakymo, kuriai stovyklai jaučia didesnes simpatijas.

"Tai, kuri daugiau mokės", – juokavo jis.

Nenorėjo sportininkas kalbėti ir apie sutarties su "Radio Shack" dydį.

"Krizę pratempsiu", – lakoniškai kalbėjo apie būsimą atlyginimą vienas geriausių šalies dviratininkų.

Nori grįžti į rinktinę

Šie metai T.Vaitkui vieni nesėkmingiausių profesionalo karjeroje. Dėl pavasarį lūžusios rankos, o vėliau atsinaujinusios traumos, jis daug laiko praleido be treniruočių. Kartu krito ir sportinė forma ir viltis kovoti svarbiausiose metų varžybose.

Būdamas Lietuvoje dviratininkas lankėsi šalies dviračių sporto federacijoje (LDSF) ir kalbėjosi su jos atstovais dėl sugrįžimo į šalies rinktinę.

"Norėčiau dalyvauti pasaulio plento čempionate, vyksiančiame rugsėjo mėnesį Šveicarijoje, – vizito LDSF paslaptį atskleidė T.Vaitkus. – Taip pat manau grįžti į treką. Jei su federacijos atstovais rasiu bendrą kalbą, šios mintys gali virsti realybe."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų