Pereiti į pagrindinį turinį

Įspūdingas G.Scheidt sugrįžimas į didįjį sportą

2010-06-14 12:27
Patirtis: po motinystės atostogų vęl sportuojanti G.Scheidt Europos čempionate iškovojo bronzos medalį.
Patirtis: po motinystės atostogų vęl sportuojanti G.Scheidt Europos čempionate iškovojo bronzos medalį. / Aivaro Kullamaa (laser2010tallinn.eu) nuotr.

Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt į didįjį buriavimą sugrįžo taip, tarsi beveik dvejų metų pertraukos nė nebuvo – Europos čempionate ji iškovojo bronzos medalį.

Savaitgalį Estijos sostinėje Taline baigėsi Europos "Laser Radial" jachtų klasės čempionatas, kuriame vėl puikiai startavo olimpinė vicečempionė G.Scheidt. Pirmajame penkete visą regatos laiką buvusi buriuotoja po septintojo ir aštuntojo plaukimų buvo nukritusi į šeštą vietą, tačiau paskutinius du plaukimus ji baigė pirmoje ir antroje vietoje ir iškovojo bronzos medalį.

Nuo sidabro medalio, kuris atiteko britei Charlottei Dobson, Gintarę skyrė maždaug penki metrai ir vienas baudos taškas. Europos čempione tapo įtikimai laimėjusi kroatė Tina Mihelič.

"Į Europos čempionatą vykau negalvodama apie medalį, man tai buvo vienos varžybų po pertraukos, kad greičiau sugrįžčiau į ritmą, – dienraščiui sakė G.Scheidt. – Maniau, kad reikės daugiau laiko sugrįžti į didįjį sportą. Bet turėta patirtis, pasirodo, niekur nedingo. Pučiant vidutinio stiprumo vėjui galiu plaukti kaip ir anksčiau."

Gintarei, ko gero, didžiausias išbandymas buvo ne pačios varžybos, o pirmasis išsiskyrimas su dešimtą gyvenimo mėnesį skaičiuojančiu sūnumi Eriku, kuris ką tik pradėjo vaikščioti. Buriuotoja sūnų buvo palikusi mamai Kaune.

"Iš tiesų buvo sunku, ypač pirmosiomis dienomis. Gerai, kad vaikas buvo su mano mama, nes jeigu ne ji, tai man sportuoti būtų nepalyginti sunkiau", – mamos pagalba prižiūrint sūnų džiaugėsi G.Scheidt.

Gintarės treneris Linas Eidukevičius po čempionato pripažino, kad jam labiausiai neramu buvo dėl to, kaip jo auklėtinė išgyvens pirmąjį išsiskyrimą su sūnumi. Tačiau sportininkės charakteris dar kartą sugebėjo įveikti visus sunkumus.

L.Eidukevičius teigė, kad sezono planuose Gintarės dalyvavimas Europos čempionate net nebuvo numatytas, tačiau sėkmingi startai keliose regatose šiuos planus pakeitė: "Manėme, kad pusantro mėnesio pasirengti Europos čempionatui neužteks. Bet po pirmųjų sėkmingų startų abu nutarėme, kad verta pabandyti. Neabejojau, kad būsime pirmajame dešimtuke, bet palankios Gintarei oro sąlygos leido išnaudoti visus kozirius ir pelnyti medalį."

Baltijos jūroje per Europos čempionatą nuo kranto pūtė vidutinio stiprumo vėjas, kuris nuolat kaitaliodavosi. Kad ir kaip keista, tokios sudėtingos ir neprognozuojamos sąlygos yra pačios palankiausios G.Scheidt. "Svarbu, kad nebuvo bangų ir stipraus vėjo, išskyrus vieną dieną. Išvtermės ir patirties Gintarė turi, startuodavo ji gerai, tik fiziniu pasirengimu dar nusileido pagrindinėms varžovėms. Toks sugrįžimas po ilgos pertraukos – daugiau nei geras", – džiūgavo L.Eidukevičius.

Šiandien G.Scheidt išskrenda į Italiją, kur po trumpo poilsio jau rengsis liepą Škotijoje vyksiančiam pasaulio čempionatui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų