Pereiti į pagrindinį turinį

Įvarčių kruša – šou ir pažeminimas

2009-04-10 09:00
Įvarčių kruša – šou ir pažeminimas
Įvarčių kruša – šou ir pažeminimas / "Reuters" nuotr. Gniaužtai: po įvarčio "Liverpool" snaiperis F.Torresas (raudoni marškinėliai) sulaukė ypatingo "Chelsea" gynėjų dėmesio.

Du 2008-ųjų Europos futbolo klubų Čempionų lygos pusfinalio dalyviai – ispanų "Barcelona" ir britų "Chelsea" – tą patį turnyro etapą tikriausiai pasieks ir šį sezoną.


Smogiamoji jėga – trijulė

Pirmosiose 2009-ųjų Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynėse "Barcelona" namuose 4:0 sutriuškino Miuncheno "Bayern" (Vokietija).

Nugalėtojų gretose išsiskyrė trys žaidėjai: Lionelis Messi įmušė du įvarčius ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą, Samuelio Eto'o ir Thierry Henry sąskaitose – po įvartį ir rezultatyvų perdavimą.

T.Henry mačas su Vokietijos atstovais buvo 129-asis Europos turnyruose.

Prancūzas pakilo į 6-ąją vietą tarp rekordininkų ir atsilieka tik nuo Paolo Maldini (168), Oliverio Kahno (141), Luiso Figo (140), Clarence'o Seedorfo (137) bei Roberto Carloso (133).


"Bayern" sudeda ginklus

Vokietijos komandos strategus ir žaidėjus sukrėtė nesėkmė Ispanijoje.

"Tai, kas vyko pirmajame kėlinyje, – baisiausia, ką esu matęs per visą savo karjerą su "Bayern". Ispanams tai buvo šou, o vokiečiams – pažeminimas. "Barcelona" pademonstravo mums, kaip reikia žaisti futbolą", – interviu interneto portalui "Kicker-online" teigė Miuncheno klubo prezidentas Franzas Beckenbaueris.

"Manau, kad sezonas Čempionų lygoje mums jau baigėsi. "Barcelona" parodė, koks yra dabartinis mūsų lygis ir kad privalome gerai padirbėti, jei norime būti tarp keturių stipriausių Europos klubų", – Ispanijos dienraščiui "Marca" pripažino "Bayern" vyriausiasis treneris Juergenas Klinsmannas.

"Pirmą kėlinį "Barcelona" žaidė taip, kad mes atrodėme kaip mėgėjai. Mums pasisekė, kad pralaimėjome tik 0:4. Šansų atsigriebti atsakomosiose rungtynėse turėsime tik tuo atveju, jei ispanai atsiųs į Miuncheną aštuonis žaidėjus", – ironizavo "Bayern" saugas Marcas van Bommelis.

"Liverpool" tikisi atsigriebti

"Chelsea" futbolininkai, pernai Čempionų lygos pusfinalyje eliminavę "Liverpool" ekipą, šiemet užsimojo tai padaryti anksčiau – Londono futbolininkai svečiuose įveikė liverpuliečius 3:1 ir prieš antrąją dvikovą turi solidų pranašumą.

"Trys mūsų įvarčiai varžovų aikštėje – prabanga. Ar galėjo būti geriau? Turint galvoje, kad žaidėme "Anfield" stadione – ne. Savo arenoje mums nebus lengviau, nes "Liverpool" ne kartą yra įrodęs, kad sugeba išsiropšti iš giliausių duobių", – kalbėdamasis su "Sky Sports" reporteriu sakė "Chelsea" strategas Guusas Hiddinkas.

"Kol nesužaistos rungtynės Londone, mes dar esame Čempionų lygoje. Futbole įmanomi neįtikimiausi scenarijai", – optimizmo neprarado "Liverpool" vairininkas Rafaelis Benitezas.

Atsakomosios "Barcelona" ir "Bayern" bei "Liverpool" ir "Chelsea" rungtynės vyks kitą savaitę Miunchene ir Londone.


Rezultatai

"Barcelona" – "Bayern" 4:0 (4:0). 97000 žiūrovų. Įvarčius įmušė: L.Messi (9 ir 38 min.), S.Eto'o (12 min.), T.Henry (43 min.).

"Liverpool" – "Chelsea" 1:3 (1:1). 42543 žiūrovai. F.Torresas (6 min.)/B.Ivanovičius (39 ir 62 min.), D.Drogba (67 min.).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų