Pereiti į pagrindinį turinį

Jėgų pratęsimui ir vėl neužteko

2009-05-09 09:00
Lyderis: M.Mažeika (mėlyna apranga) vedęs komandos draugus į priekį, pelnė 25 taškus.
Lyderis: M.Mažeika (mėlyna apranga) vedęs komandos draugus į priekį, pelnė 25 taškus. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pratęsimas, minus 8 taškai ir rezultatas 93:101. Toks lyg užkeiktas rungtynių scenarijus Klaipėdos "Neptūną" lydėjo dviejose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato mažojo finalo rungtynėse.

Šeši žaidėjai – mažai

Kaip ir pirmosiose varžybose Šiauliuose, didelio uostamiesčio žiūrovų susidomėjimo sulaukusiose antrosiose mažojo finalo tarp "Neptūno" ir "Šiaulių" ekipų rungtynėse daugkartiniai bronzos medalių laimėtojai pergalę į savo pusę nusvėrė per papildomas 5 min.

Šešiais žaidėjais rėmęsis klaipėdiečių ekipos vyriausiasis treneris Rytis Vaišvila pagrindine nesėkmės priežastimi, kaip ir prieš kelias dienas varžovų aikštėje, įvardijo stipriausių krepšininkų nuovargį.

"Per 40 min. suklydome 9 kartus, per 5 min. – 4 kartus. Ar tai ne nuovargio požymis, – retoriškai klausė strategas. – Kai jėgos apleidžia, dingsta šaltas protas, pasipila klaidos. Taip buvo Šiauliuose, lygiai taip pat nutiko ir Klaipėdoje. Kaip nepriminti, kad dėl bronzos medalių mes kovojame be pagrindinio vidurio puolėjo Remigijaus Trakimo. Per mažojo finalo kovas įsitikinau, koks svarbu kiekvienas aukštesnio lygio krepšininkas."

Gera rungtynių pradžia

Rungtynes Klaipėdoje sėkmingiau pradėjo šeimininkai – nuo pirmųjų minučių išsiveržę į priekį "Neptūno" žaidėjai pirmavo iki 28 min. Buvusiam klaipėdiečių komandos kapitonui, šį sezoną ginančiam "Šiaulių" garbę Vaidotui Pridotkui, pavyko persverti rezultatą svečių naudai 63:62.

Nuo šios akimirkos prasidėjo kova taškas į tašką. Nė vienai ekipai iki pratęsimo nepavyko atitrūkti didesniu nei 3 taškų skirtumu.

Likus minutei iki pagrindinio laiko pabaigos, svečius į priekį dar kartą išvedė Saulius Kuzminskas – 79:77. Po "Neptūno" minutės pertraukėlės rezultatą išlygino Valdas Vasylius – 79:79.

Likus žaisti 10 sek. Gintaras Kadžiulis dvitaškiu dar kartą privertė už galvų stvertis žiūrovus. Tačiau Paulius Morkeliūnas likus sekundei sugebėjo išplėšti pratęsimą – 81:81.

Pratęsus rungtynes aistruoliams taikliu metimu vilties suteikė Deivydas Gailius. Tačiau šiauliečių "sausi" 8 taškai gerokai apsunkino šeimininkų situaciją.

Po varžybų Šiauliuose "Neptūno" duobkasiu įvardytas V.Pridotkas pasistengė ir gimtojoje salėje. Jo paeiliui pelnyti 4 taškai buvo kone peilis į Klaipėdos komandos nugarą – 93:84.

Uostamiesčio krepšininkai paskutinėmis jėgomis bandė gelbėtis, tačiau Antanas Sireika galėjo remtis didesnėmis žaidėjų pajėgomis, kurie neleido, kad "Neptūnas" sumažintų skirtumą.

Žaidėjai nebuvo barami

Pirmą sezoną komandą treniruojantis R.Vaišvila nurimus aistroms neturėjo nė menkiausio priekaišto vyrams, atidavusiems visas jėgas.

"Mums dar kartą koją pakišo trumpas atsarginių žaidėjų sąrašas, – sakė jis. – Pagrindiniai žaidėjai pavargo, antroje rungtynių dalyje jų mesti kamuoliai, ypač nuo baudų metimų linijos, vis rečiau pasiekdavo tikslą."

"Šiaulių" strategas A.Sireika įsitikinęs, kad pergalę išplėšti padėjo auklėtinių charakteris.

"Iš pradžių nežaidėme, kaip planavome, buvo nemažai broko, – nesėkmingas minutes teisino treneris. – Po pertraukos, kai trauktis nebuvo kur, vyrai susikaupė ir pagirtinai kovojo iš paskutiniųjų. Tokio žaidimo reikalauju nuo pirmų minučių."

Trenerio ir žaidėjo karas

Per pertraukėlę prieš pratęsimą sausakimša "Neptūno" arena piktai suošė, kai į žodžių mūšį stojo V.Pridotkas ir "Neptūno" treneris R.Vaišvila.

"Vaidotui pasakiau, kad nedaužytų mūsų žaidėjų", – neslėpė treneris, matydamas, kaip šiurkščiai žaidė V.Pridotkas.

Nesirengė tylėti ir varžovų stovykloje rungtyniaujantis klaipėdietis. Po "Šiaulių" krepšininko atsako "Neptūno" įžaidėjas Arvydas Eitutavičius stumtelėjo V.Pridotką ir užsidirbo nesportinę pražangą.

Techninėmis pražangomis buvo apdalyti ir pagrindiniai veikėjai – R.Vaišvila ir V.Pridotkas.

16 taškų pelnęs buvęs "Neptūno" kapitonas dievagojosi, kad nesuprato, kodėl susilaukė trenerio replikų.

"Dėl man nesuprantamų priežasčių treneris išpuolė į aikštę, kažką man pasakė. Aš tik atsisukau, tačiau nieko nesakiau, – tikino V.Pridotkas. – Kodėl gavau techninę pražangą – nežinau, bet jeigu teisėjai sušvilpė, tai gal buvo už ką."

Sekmadienį kovos Šiauliuose

Vienuoliktą kartą LKL mažajame finale kovojantiems šiauliečiams iki dar vienos, aštuntosios, bronzinės pergalės liko vos vienas žingsnis. Trečiosios mažojo finalo serijos iki trijų pergalių rungtynės sekmadienį vyks 18.30 val. Šiaulių arenoje.

"Į Šiaulius vyksime tik laimėti, – optimizmo dar nėra praradęs R.Vaišvila. – Stengsimės svečių aikštelėje laimėti, kad grįžtume į Klaipėdą."


Rezultatas

"Neptūnas" – "Šiauliai" 93:101 (27:22, 18:11, 19:34, 17:14, 12:20). M.Mažeika 25 (8 atkovoti kamuoliai, 5 klaidos), D.Gailius 24 (9 atkovoti kamuoliai), P.Morkeliūnas 16 (10 atkovotų kamuolių), V.Vasylius 13/S.Kuzminskas 23 (8 atkovoti kamuoliai), G.Vileita (6 atkovoti kamuoliai) ir V.Pridotkas – po 16, G.Kadžiulis 14, V.Praškevičius 12.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų