Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviams – geros žinios iš Lenkijos

2008-11-10 09:00
Lietuviams – geros žinios iš Lenkijos
Lietuviams – geros žinios iš Lenkijos / "Reuters" nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės varžovai pirmajame Europos čempionato etape gal ir ne patys stipriausi, tačiau kitame jų lauks daug grėsmingesnės komandos.

Lietuvos krepšininkai pateko į D grupę kartu su Turkija, Bulgarija ir Europos čempionato šeimininke Lenkija. Burtų traukimo ceremonijoje lapelį su Lietuvos vardu ištraukė ir jai D grupė lėmė vienas garsiausių visų laikų Serbijos krepšininkų Vladė Divacas.

Po tris stipriausias keturių grupių komandas pateks į antrąjį žemyno pirmenybių etapą. Dviejose aštuntfinalio grupėse kausis A ir B, bei C ir D grupių rinktinės.
Prieš burtų traukimą Lietuvos komanda buvo priskirta stipriausių rinktinių krepšeliui, kuriame dar buvo Ispanija, Graikija ir Europos čempionė Rusija.

Šešiolikta čempionato dalyvė paaiškės po kvalifikacijos turnyro kitą vasarą.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio Ramūno Butauto asistentas Rimas Kurtinaitis nei džiaugėsi, nei liūdėjo sužinojęs, su kuo teks kautis Lenkijoje: "Burtai kaip burtai. Dabar lengvų varžovų išvis nėra, nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad kitose grupėse yra pajėgesnių rinktinių. Mano manymu, šiais laikais neverta žiūrėti į šalies pavadinimą, nes dabar daug kur samdomi žinomi treneriai, krepšininkai žaidžia geruose užsienio klubuose ir dar didelę įtaką daro naujausios technologijos. Be to, mažai pasiekusios šalys turi didelę motyvaciją."

Kalbėdamas apie Lenkijos rinktinę, Sopoto "Asseco Prokom" klube lietuvio trenerio Tomo Pačėso konsultantu dirbantis R.Kurtinaitis teigė, kad tai – pakankamai stipri varžovė, kuriai iškeltas tikslas laimėti Europos čempionato medalius.

"Lenkai turi itin pajėgią priekinę liniją, 211 cm ūgio Marcinas Gortatas žaidžia NBA klube, 208 cm ūgio Maciejus Lampe – Maskvos srities "Chimki" komandoje. Ir tai dar ne visi stiprūs jų žaidėjai", – vardijo R.Kurtinaitis.

Jis atkreipė dėmesį, kad įveikus pirmąjį barjerą, antrajame tektų susidurti su C grupės komandomis, tarp kurių yra Ispanija ir Serbija: "Gal tai ir nėra blogai, nes tai reiškia, kad nė su viena jų nesusidurtume ketvirtfinalyje."
Europos čempionatas Lenkijoje vyks kitų metų rugsėjo 7–20 d. D grupės varžybos vyks Vroclave.

Su Vroclavu Lietuvos krepšinį sieja ir ne itin geri prisiminimai – 1993 m. šiame vokiško stiliaus mieste ir senojoje 7 tūkst. žmonių talpinančioje arenoje Lietuvos rinktinė papildomame Europos čempionato atrankos turnyre užėmė 9–10 vietą ir nepateko į finalinį pirmenybių turnyrą.

Europos čempionato grupės

A: Graikija, Kroatija, Makedonija, Izraelis.
B: Rusija, Vokietija, Latvija, kvalifikacinio turnyro nugalėtoja.
C: Ispanija, Slovėnija, Serbija, Didžioji Britanija.
D: Lietuva, Turkija, Lenkija, Bulgarija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų