Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos krepšininkių likimas - ir turkių rankose

2009-06-16 10:13
Abejonė: Lietuvos krepšininkės šiandien dar turės progą įrodyti, kad kalbos apie sueižėjusią komandos vienybę yra nepgrįstos.
Abejonė: Lietuvos krepšininkės šiandien dar turės progą įrodyti, kad kalbos apie sueižėjusią komandos vienybę yra nepgrįstos. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Laimėti mažiausiai 8 taškais ir paprašyti Aukščiausiojo pagalbos Turkijos krepšininkėms – tokios užduotys antradienį Europos čempionate laukia Lietuvos moterų krepšinio rinktinės.

Emocijas – į šalį

Lietuvos krepšininkes Latvijoje prispaudė skaudūs pralaimėjimai. Pergale prieš Serbiją čempionatą pradėjusios mūsiškės vėliau pralaimėjo keturias dvikovas iš eilės. Dar blogiau, kad rinktinė pralaimėjo skausmingai, nes visus keturis mačus turėjo šansų laimėti.

Kai sekmadienį iš rankų pradėjo slysti ir rungtynės su Baltarusija, kai kurių žaidėjų nervai nebeatlaikė. Antrame kėlinyje susikivirčijo Daina Staugaitienė ir Agnė Čiūdarienė. Pirmajai sunkiai sekėsi nuslėpti ašaras, o antroji po pertraukos nebepakilo nuo suolo.

Lietuvės baltarusėms nusileido 55:61 ir dabar jau nebevaldo savo likimo. Šiandien Rygoje mūsų krepšininkėms reikia pačioms 15.15 val. prasidedančiose rungtynėse bent 8 taškų persvara nugalėti Italiją, o paskui laukti Turkijos krepšininkių pergalės prieš Baltarusiją (mačas prasidės 17.45 val.).

Bet dar svarbiau lietuvėms – atgauti psichologinę pusiausvyrą. "Tos skausmingos nesėkmės labai prislėgė komandą. Todėl nenuostabu, kad emocijos išsiveržė. Tačiau tikiu, kad tas blogas emocijas paliksime už nugaros ir kausimės iš visų jėgų", – dienraščiui sakė rinktinės trenerio asistentė Dalia Kurtinaitienė.

"Merginos turėtų pamiršti asmenines ambicijas ir prisiminti, kad atstovauja savo šaliai. Teoriškai vis dar įmanoma, kad jos taps čempionėmis. Todėl reikia eiti į aikštę ir atiduoti visą širdį", – buvusioms komandos draugėms priminė ilgametė rinktinės lyderė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė.

Pranašumas – priekinė linija

Vakar rinktinės žaidėjos ir treneriai atidžiai nagrinėjo skauto Manto Šerniaus parengtą medžiagą apie Italijos rinktinę. Italės Rygoje kol kas taip pat neragavo pergalės skonio: Turkijai pralaimėjo 59:64, o Rusijai – 59:67.

"Italijos rinktinė – sunkiai nuspėjama. Pastebėjome, kad jos derinius naudoja tik rungtynių pradžioje, o paskui prasideda improvizacijos, daugiausia paremtos trijų lyderių individualiu meistriškumu", – pabrėžė D.Kurtinaitienė.

Italijos rinktinę į priekį tempia puolėjų trejetas – Raffaella Masciadri (14 tšk., 4,2 atk. kam., 48,3 proc. tritaškių), Laura Macchi (13,8 tšk., 5,6 atk. kam.) ir Simona Ballardini (11,2 tšk., 3 atk. kam.).

"Tikiuosi, kad treneriai gerai išanalizuos itales, o žaidėjos viską atliks aikštėje. Jų lyderes tikrai įmanoma pristabdyti, o mūsiškės, skirtingai, nei iki šiol vykusiose rungtynėse, turės nemažą pranašumą po krepšiais", – analizavo Italijoje kelerius metus rungtyniavusi J.Štreimikytė-Virbickienė.

Tam pritarė ir D.Kurtinaitienė: "Jei norime iškovoti pergalę reikiamu skirtumu, turime laimėti kovą po krepšiais, o puolime maitinti kamuoliais savo aukštaūges. Tritaškių konkurso prieš itales nelaimėsime."

Turkių pagalbos neprašė

Net ir įvykdžiusios savo užduoties dalį, lietuvės negalės nusiraminti. Būtina sulaukti Turkijos rinktinės pergalės prieš Baltarusiją, nes tik tokiu atveju bus skaičiuojamas tarpusavio rungtynių santykis tarp mūsiškių, italių ir baltarusių.

D.Kurtinaitienė nusišypsojo paklausta, ar jau prašė pagalbos iš tame pačiame viešbutyje gyvenančių Turkijos žaidėjų. "Galvojame tik apie savo rungtynes, nes varžovėms įtakos padaryti negalime. Tačiau neabejoju, kad turkės pasistengs iškovoti pergalę, nes nenorės jau ketvirtfinalyje susidurti su Ispanija. Neabejoju, kad jos taip pat atiduos visas jėgas", – tvirtino viena rinktinės trenerių.

J.Štreimikytė-Virbickienė taip pat vylėsi, kad sėkmė pagaliau atsisuks veidu į Lietuvos rinktinę. "Pralaimėjimai grūdina, bet galbūt jų jau užteks. Galbūt paskutinę dieną fortūna pagaliau nusišypsos mūsiškėms, nes tų smūgių merginos jau gavo per daug", – pabrėžė buvusi rinktinės lyderė.


TV anonsas

Europos čempionato F grupės rungtynės Lietuva – Italija šiandien 15.15 val. tiesiogiai per "Viasat Sport Baltic".


 

F grupės lentelė

pergalės pralaimėjimai taškų santykis taškai
1. Rusija 4 0 267:223 8
2. Prancūzija 4 0 251:220 8
3. Turkija 2 2 237:254 6
4. Italija 1 3 246:265 5
5. Baltarusija 1 3 231:251 5
6. Lietuva 0 4 228:247 4

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų