Pereiti į pagrindinį turinį

„Neptūno“ vizijoje – klaipėdietiška komanda

2010-07-29 08:22
Vadovai: naujasis klubo direktorius O.Kurauskas, vyriausiasis treneris R.Vaišvila ir jo asistentas P.Juodis optimistiškai pasitinka sezoną.
Vadovai: naujasis klubo direktorius O.Kurauskas, vyriausiasis treneris R.Vaišvila ir jo asistentas P.Juodis optimistiškai pasitinka sezoną. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Klaipėdos „Neptūnas“ kitą sezoną pradės pasikeitęs ne tik žaidėjais, bet ir nauja klubo vadyba. Prie uostamiesčio ekipos direktoriaus vairo stojo buvęs krepšininkas 31 metų Osvaldas Kurauskas.

Nauja valdžia – nauji rėmėjai

Po ilgų metų pasikeitus reprezentacinei miesto krepšinio komandos valdybai, tikimasi sulaukti ir daugiau verslininkų paramos. Viena pagrindinių rėmėjų bus Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija su Eugenijumi Gentvilu priešakyje.

„Jau pavasarį prasidėjo kalbos su Arvydu Macijausku, O.Kurausku, meru Rimantu Taraškevičiumi ir klubo valdyba, kad reikia užsitikrinti lėšų kitam sezonui ir padengti nedideles skolas“, – mintimis dalijosi buvęs Klaipėdos meras E.Gentvilas.

Susitikime su spaudos atstovais miesto valdininkai pranešė, kad yra pasiektas susitarimas su „Vakarų laivų gamykla“ dėl klubo finansavimo artėjančiam sezonui.

Pagrindinis tikslas – reprezentuoti miestą

Buvęs legendinis krepšininkas Valentinas Greičiūnas tikino, kad svarbiausias „Neptūno“ uždavinys yra atstovauti miestą ir ugdyti jaunus krepšininkus.

„Visada buvau ir esu šalininkas, kad reikia ugdyti ir remtis savais žaidėjais. Taip sakau jau seniai, tačiau ne visuomet lieku suprastas, – teigė V.Greičiūnas. – Legionierių pirkimas yra tiesiog pinigų švaistymas ne Lietuvos naudai.“

Šiai nuomonei paprieštarauti šiek tiek bandė prie „Neptūno“ į vyriausiojo trenerio postą grįžęs Rytis Vaišvila.

„Jeigu norime tikslo siekti po trijų metų, tuomet galime remtis tik Lietuvos krepšininkais. Tačiau norint rezultato greitai, nieko prieš matyt komandoje ir keletą užsieniečių. Keista, tačiau lietuviai yra brangesni žaidėjai nei legionieriai“, – tvirtino R.Vaišvila.

Vadovauti grįžta R.Vaišvila

Prie geriausios miesto krepšinio komandos vairo grįžta vadovauti R.Vaišvila, kuris pastarąjį sezoną ne iš gero gyvenimo, „Neptūną“ iškeitė į klubą Kinijoje. Jo asistentu vėl tapo Paulius Juodis, praėjusį sezoną dirigavęs uostamiesčio ekipai kaip vyriausiasis treneris.

„Dabar vedame derybas su keletą žaidėjų ir jeigu pavyks su jais susitarti, mums legionierių nereikės, – teigė R.Vaišvila, – Norime suburtu tokią klaipėdietišką komandą, kokią turėjome prieš porą metų, kuomet „kandžiojomės“ su „Šiauliais“, tačiau dabar dar per anksti kalbėti, nes neturime jokių sutarčių su krepšininkais.“

„Klubo tikslai ir vizijos teikia daug vilčių. Kaip treneris, aš padėsiu viskuo kuo galėsiu, kad įgyvendinti iškeltus tikslus“, – nekalbus buvo P.Juodis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų