Quantcast

Olimpiečius trikdo netikėti rūpesčiai: yra ir užsikrėtusiųjų COVID-19

Ne visi Lietuvos olimpiečiai Tokijo žaidynes pasitiks geriausios sportinės formos – sveikatos rūpesčiai užklupo ne vien per treniruotes.

Skiepas neapsaugojo

Lengvosios atletikos federacija oficialiai patvirtino, kad daugiau nei prieš savaitę COVID-19 užsikrėtė Edis Matusevičius, nors ieties metikas buvo paskiepytas dviem vakcinos dozėmis.

E.Matusevičiaus startas olimpiadoje numatytas rugpjūčio 4-ąją.

"Liga ikiolimpiniam pasiruošimui įtakos tikrai turėjo: ketinome treniruočių stovykloje Palangoje padidinti krūvius, tačiau susijaukė planai, o saviizoliacijoje buvo sunku kažką nuveikti. Neturėjau normalių sąlygų, tad stengiausi judėti su tokiais įrankiais, kokius turėjau. Numečiau 3–4 kg, nors maitinausi normaliai, reguliariai. Iš pradžių – sunku, energijos nebuvo išvis, bet po kelių dienų šiek tiek palengvėjo. Dabar sveikatos būklė gera. Tikiu, kad dar galiu atsigauti psichologiškai, žiūriu pozityviai į olimpines žaidynes ir manau, kad dar turiu laiko pasiekti geresnę sportinę formą", – teigė lengvaatletis.

Lietuvos olimpinėje rinktinėje kartu su E.Matusevičiumi bus Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas), Airinė Palšytė (šuoliai į aukštį), Agnė Šerkšnienė (400 m bėgimas), Brigita Virbalytė (20 km sportinis ėjimas), Diana Zagainova (trišuolis), Adrijus Glebauskas (šuoliai į aukštį), Andrius Gudžius (disko metimas), Arturas Mastianica (50 km sportinis ėjimas), Gediminas Truskauskas (200 m bėgimas) ir Marius Žiūkas (20 km sportinis ėjimas).

Skilo šonkaulis

Per treniruotę Vilniaus rajone kartu su žirgu parkrito ir skaudžiai susitrenkė Londono olimpiados, dukart pasaulio ir daugkartinė Europos čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

COVID-19 užsikrėtė Edis Matusevičius, nors ieties metikas buvo paskiepytas dviem vakcinos dozėmis.

Neoficialiais duomenimis, šiuolaikinės penkiakovės atletei skilo šonkaulis.

Olimpietė praleido Europos čempionatą, kuris vyko liepos 4–11 d. Žemutiniame Naugarde (Rusija).

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) atstovas Dalius Matvejevas informavo, kad L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė vėl treniruojasi, žaidynėse dalyvaus.

"Jojimas – didžiausia loterija ir didžiausia laimė. Tam reikia Fortūnos palankumo, kad pasisektų susitarti su gyvūnu. Tai tikrai priklauso ne nuo sportininko: kažkas žirgui atsitiks, kažko nepanorės, gali viską sujaukti. Man taip ir buvo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse – žirgas tiesiog nesileido jodinėjamas", – viename interviu sakė penkiakovininkė.

Balandžio mėnesį Bulgarijoje per pasaulio taurės varžybas L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė buvo užsikrėtusi koronavirusu.

Šiuolaikinės penkiakovės varžybos Tokijo žaidynėse prasidės rugpjūčio 5-ąją, jose Lietuvai kartu su olimpine čempione atstovaus Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė ir Justinas Kinderis.

Žirgai: L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė patyrė incidentų per jodinėjimo treniruotes ir varžybas. / ltok.lt nuotr.

Iškrito iš rikiuotės

Nesėkmių neišvengė olimpinius kelialapius turėję kitų šalių sportininkai.

Gali būti, kad Tokijo žaidynes dėl apmaudžios traumos praleis šuolininkas su kartimi prancūzas Renaud Lavillenie – Londono olimpiados čempionas per treniruotę susižeidė kulkšnį.

"Gydytojų išvada: lūžio nėra, bet patempimas – labai stiprus. Viliuosi atsigauti iki olimpiados, tačiau tvirtų garantijų nėra", – sakė lengvaatletis.

Kanados moterų irklavimo aštuonvietės įgulos narė Kasia Gruchalla-Wesierski sporto bazėje važiavo dviračiu ir nukrito. Traumuotai sportininkei prireikė operacijos.

Birželio 28-ąją per pratybas nugarą susižeidė Rio de Žaneiro olimpiados čempionas ieties metikas Thomasas Roehleris. 29-erių metų vokiečio asmeninis rekordas – 93,90 m – yra trečias rezultatas pasaulyje per visą lengvosios atletikos istoriją.

Didelė tikimybė, kad Tokijo žaidynėse nestartuos Slovakijos dviračių sporto žvaigždė Peteris Saganas.

Birželio 28-ąją per daugiadienių lenktynių "Tour de France" trečią etapą P.Saganas pateko į griūtį ir susižeidė kelio sąnarį. Iš pradžių trauma atrodė nesudėtinga, dviratininkas tęsė varžybas, bet netrukus jo savijauta pablogėjo – išsivystė uždegimas, teko kreiptis į chirurgus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių