Quantcast

Prancūzo patirtis – Lietuvos fechtavimo treneriams

  • Teksto dydis:

Birželio 3-12 d. Vilniuje vyksta fechtavimo trenerių mokymai, kuriuos finansuoja Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) administruojama Olimpinio solidarumo programa.

Kursuose tobulėja daugiau nei 20 dalyvių iš visos Lietuvos. Mokymus veda fechtavimo ekspertas, buvęs Prancūzijos fechtuotojų rinktinės treneris Hugues Leseuras.

Fechtavimo meistras iš Prancūzijos pastebėjo, kad Lietuvos treneriai yra labai motyvuoti ir nori ne tik kelti sportininkų meistriškumą, bet ir populiarinti šią sporto šaką. Nors fechtavimas šiuo metu nėra itin populiari sporto šaka Lietuvoje, H.Leseuras įsitikinęs, kad fechtavimas Lietuvoje turi daug potencialo. Fechtavimo ekspertas siūlo kreipti dėmesį į fechtavimo užsiėmimų organizavimą mokyklose.

„Tai efektyviausias būdas pritraukti naujus žmones į sportą. Aš pats atradau fechtavimą mokykloje. Baigiau karinę mokyklą, kurioje fechtavimo pamoka buvo privaloma. Man tas dalykas nepatiko tol, kol buvo privalomas, bet vėliau pradėjau sportuoti savo noru“, - prisimena H.Leseuras.

Kursų metu treneriai ir fechtuotojai aptarė istorines fechtavimo mokyklas, skirtumus tarp prancūzų, italų ir vengrų fechtavimo tradicijų, bei naujausias tarptautines tendencijas. Taip pat buvo aptarti fechtuotojų fizinio ir psichologinio pasirengimo ypatumai, treneriai individualiai dirbo su sportininkais, tobulino individualaus treniravimo metodus.

Olimpinis solidarumas yra Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) programa, skirta sportininkų meistriškumo, trenerių, sporto administratorių kvalifikacijos kėlimui bei olimpinių idealų sklaidai. Programa įgyvendinama kartu su nacionaliniais olimpiniais komitetais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių