Quantcast

Rusijos imtynininkai atsisako dalyvauti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse

  • Teksto dydis:

Rusijos imtynininkai, kuriems buvo leista dalyvauti šios vasaros olimpinėse žaidynėse, atsisakė kvietimo, šeštadienį pranešė Rusijos imtynių federacija.

Iš pradžių uždraudęs dalyvauti žaidynėse dėl Maskvos karo Ukrainoje, Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) vėliau leido keliems Rusijos sportininkams dalyvauti žaidynėse su neutralia vėliava, jei jie atitiks griežtas sąlygas.

Visgi šeštadienį nacionalinė federacija pareiškė, kad 10 imtynininkų, kurie praėjo tinkamumo patikrinimus, boikotuos žaidynes protestuodami prieš TOK.

„Nepripažįstame nesportinės atrankos principo, kuriuo vadovavosi Tarptautinis olimpinis komitetas, sudarydamas reikalavimus atitinkančių sportininkų sąrašą, kurio tikslas – pakirsti mūsų komandos vienybės principą“, – sakoma federacijos pareiškime.

Nepripažįstame nesportinės atrankos principo, kuriuo vadovavosi Tarptautinis olimpinis komitetas.

Jame skelbiama, kad federacijos vykdomasis komitetas, treneriai ir sportininkai priėmė „vieningą sprendimą atsisakyti dalyvauti olimpinėse žaidynėse“.

Rusijos sportininkai, norintys varžytis Paryžiaus žaidynėse, turi įrodyti, kad nepalaiko Rusijos karinio puolimo Ukrainoje ir nėra susiję su šalies ginkluotosiomis pajėgomis.

Priimtieji turės varžytis su neutralia vėliava ir negalės dalyvauti komandinėse varžybose bei atidarymo ceremonijoje.

Iš viso rungtyniauti Paryžiaus vasaros olimpinėse žaidynėse kaip neutraliems atletams TOK leido 39 rusų ir baltarusių sportininkams.

TOK nurodė, kad kai kurie dalyvavimą patvirtino, kai kurių sprendimo laukiama.

Rusijos pareigūnai ne kartą smerkė šią TOK politiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dublin-Kaunas

Dublin-Kaunas portretas
Kacapų mordos išlindo iš urvų.

Pagarba

Pagarba portretas
Šaunuoliai, kad atsisako! Vakarai prisibijo, kad Rusija atims auksą : )

Olimpiada

Olimpiada portretas
su genocido kvapu ...... net sportininkus pradės rūšiuoti " demokratai "
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių