Pereiti į pagrindinį turinį

TEO pajėgumą parodys laikas

2008-10-11 09:00
TEO pajėgumą parodys laikas
TEO pajėgumą parodys laikas / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Vilniaus TEO klubas pradeda naująjį krepšinio sezoną. Šios dienos mačas šalies čempionate su Klaipėdos "Lemminkainen" taps generaline repeticija prieš pirmąją kovą Eurolygoje.

Trenerį sudėtis tenkina

"Esu patenkintas, kokias žaidėjas turime. Žinau, kad klubo vadovas Arvydas Tamašauskas vasarą daug dirbo, kad pagal mūsų finansines galimybes surastų geriausias žaidėjas. Tad bandysime su turimomis krepšininkėmis sukurti maksimaliai gerą žaidimą. Nemanau, kad tarpsezoniu susilpnėjome, laikas parodys, kaip yra iš tiesų", – "Vilniaus dienai" sakė TEO vyriausiasis treneris Rūtenis Paulauskas.

TEO klubas praėjusiais metais iš Eurolygos kovų pasitraukė jau aštuntfinalyje, o prieš tai dvejus metus vilnietės patekdavo į finalo ketverto varžybas. Po sezono Vilniaus klubą paliko viena lyderių Sandra Valužytė ir vidurio puolėja Irena Vizbarienė.

Vasarą su klubu sutartį dar metams pratęsė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, TEO gretas papildė naudingiausia Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) žaidėja Daina Staugaitienė, legionierės iš JAV Lindsey Wilson ir Crystal Langhorne bei Lietuvos krepšinio viltis Aurimė Rinkevičiūtė.

"Jaunoms žaidėjoms keliami tokie pat reikalavimai, kaip ir suaugusioms. Mes pamirštame, kiek joms metų ar kur jos žaidė. Jaunimas su treneriu Valdu Gecevičiumi dirba papildomai, nes mūsų tikslas – išauginti žaidėjas sau ir rinktinei", – apie perspektyvias krepšininkes kalbėjo R.Paulauskas.

Gyrė žaidėjų bendravimą

Šią savaitę prie komandos prisijungė dar viena amerikietė – 23 metų 183 cm ūgio amerikietė Noelle Quinn. Ji TEO ekipos marškinėlius vilkės iki moterų Eurolygos sezono pabaigos. Kaip ir pernai, komandos kapitone bus 30-metė įžaidėja Rima Valentienė.

R.Paulausko teigimu, visos trys komandos užsienietės yra vertos žaisti starto penkete, tačiau tai nereiškia, kad lietuvaitėms čia lieka tik dvi vietos – rungtynes pradedančios žaidėjos keisis pagal situaciją.

"Legionierės prie komandos pritampa gerai, jos yra komandinio stiliaus žaidėjos, lengvai bendrauja. Apskritai, manau, kad ekipa yra šauni, visos puikiai sutaria, yra vieningos, palaiko viena kitą, visas šias savybes vertinčiau labai gerais balais", – apie supermergaitėmis vadinamas TEO krepšininkes kalbėjo R.Paulauskas.

Rengs finalo ketvertą?

Praėjusių metų pabaigoje į moterų krepšinį pasukusio 36-erių trenerio didžiausias priešas – laikas.

"Stinga laiko taktiniam pasirengimui. Juk negalima komandos parengti per savaitę ar 10 dienų. Tai yra tarsi vaikščiojimas peilio ašmenimis, stengiesi tai tą, tai aną padaryti, patobulinti. Šiuo metu didžiausia mūsų spraga – gynyba, tam tikrais aspektais – ir fizinių savybių trūkumas. Bet prieš akis – visas sezonas, tad iki Naujųjų metų turėtume visus trūkumus pašalinti", – įsitikinęs vasarą su nacionaline šalies rinktine praleidęs strategas.

O rimčiausi išbandymai TEO klubui jau ant nosies. Kovos moterų Eurolygoje prasideda trečiadienį rungtynėmis Stambule su vietos "Fenerbahce" ekipa. Be šių dviejų komandų, D grupėje dėl vietos kitame etape varžysis ir Maskvos srities "Spartak" (Rusija), Monpeljė "Lattes Montpellier" (Prancūzija), Košicės "Broker Košice" (Slovakija) ir Skijaus "Famila Schio" (Italija) ekipos.

"Vienareikšmės grupės ir viso turnyro favoritės – "Pasaulio rinktine" vadinama Maskvos srities "Spartak" komanda, kuri per vasarą dar labiau sustiprėjo. O mūsų tikslas grupėje užimti kuo aukštesnę vietą ir išeiti į kitą etapą. Nenoriu dalyti avantiūriškų pažadų, geriau situaciją vertinkime realiai", – sakė R.Paulauskas.

Klubo vadovai tikisi, kad šiemet Eurolygos finalo ketvertą pavyks surengti Vilniuje. Tačiau galimybes sugrįžti tarp keturių stipriausių Senojo žemyno komandų R.Paulauskas vertino atsargiai. Jo teigimu, pretendentų į finalinį etapą netrūksta: trys Rusijos komandos, Brno "Gambrinus" (Čekija), Prancūzijos, Italijos komandos bei būsimos lietuvių varžovės iš "Fenerbahce" klubo.

Žais "Siemens" arenoje

Viena šio sezono naujovių TEO žaidėjams ir komandos gerbėjams – pirmojo etapo Eurolygos rungtynės bus žaidžiamos "Siemens" arenoje. Nors ši žinia iš pradžių pranešta gana pompastiškai, vėliau paaiškėjo, kad TEO vadovai praktiškai neturėjo kito pasirinkimo.

Pernai Eurolygos mačus vilnietės žaidė 1,7 tūkst. žiūrovų talpinančioje "Lietuvos ryto" arenoje, o stipriausios šalies moterų komandos mačus vidutiniškai stebėjo po 600 žiūrovų. Nekeisti namų salės ketinta ir šį sezoną, tačiau šiemet čia treniruosis ir žais ne tik LKL vicečempionai, bet ir jų dublerių komanda "Perlas", rungtyniausianti NKL pirmenybėse.

Dėl sutampančių mačų tvarkaraščio visos norinčios komandos vienoje salėje nebeišsitenka, tad TEO nutarė žaisti didžiausioje Lietuvos arenoje, o po Naujųjų ekipa turėtų grįžti į "Lietuvos ryto" salę. Kol kas treniruotis 11 tūkst. žiūrovų talpinančioje "Siemens" arenoje krepšininkės neturėjo kada.

"Jeigu galėtume rinktis iš 2–3 variantų, galbūt rinktumėmės kitokį. O dabar džiaukimės – turėsime didelę areną, daug erdvės, puikias drabužines ir geras galimybes parodyti save", – taip į klausimą, ar nepakiš kojos nepažįstama arena, atsakė R.Paulauskas.


TEO komanda

Žaidėja  Pozicija  Ūgis  Amžius  Pilietybė
Aušra Bimbaitė  gynėja  179 cm  26 m.  Lietuva
Indrė Dudėnaitė  puolėja  183 cm  20 m.  Lietuva
Crystal Allison Langhorne  puolėja  188 cm  21 m.  JAV
Daiva Pabrėžaitė  gynėja  175 cm  18 m.  Lietuva
Gintarė Petronytė  vidurio puolėja  195 cm  19 m.  Lietuva
Šarūnė Povilionytė  puolėja  182 cm  20 m.  Lietuva
Aurimė Rinkevičiūtė  įžaidėja  179 cm  18 m.  Lietuva
Ieva Šimkutė  vidurio puolėja  189 cm  19 m.  Lietuva
Daina Staugaitienė  gynėja  182 cm  28 m.  Lietuva
Jurgita Štreimikytė-Virbickienė  puolėja  190 cm  36 m.  Lietuva
Rima Valentienė  įžaidėja  170  cm  30 m.  Lietuva
Lindsey Heather Wilson  gynėja-įžaidėja  175 cm  27 m.  JAV
Noelle Quinn  gynėja  183 cm  23 m.  JAV

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų