Pereiti į pagrindinį turinį

T.Masiulis: atidavėme visas jėgas

Pasaulio čempionato bronzos medalius iškovojusios Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) vaikinų rinktinės vyriausiasis treneris Tomas Masiulis pabrėžė: komandos stiprybė – susitelkimas ir ryžtas.

Žaidėjai – užsigrūdinę

"Sunkiausiais rungtynių momentais nepanikavome. Vaikinai jau daug metų žaidžia kartu, todėl yra užsigrūdinę", – vakar Vilniaus oro uoste sakė T.Masiulis.

Jaunieji Lietuvos krepšininkai pasaulio čempionate Čekijoje laimėjo mačą dėl 3-iosios vietos – po pratęsimo 106:100 įveikė Australijos nacionalinę ekipą.

– Treneri, ar buvo sunku nuteikti žaidėjus kovai su australais po skaudaus pralaimėjimo pusfinalyje amerikiečiams rezultatu 60:100? – paklausėme T.Masiulio.

– Ypatingai nuteikinėti nereikėjo. Kiekvienoms čempionato rungtynėms ruošėmės visu rimtumu. Ėjome lyg į karą ir atidavėme visas jėgas. Džiugu, kad galutinis rezultatas – teigiamas. Mūsų gretose nebuvo itin ryškių žvaigždžių, tačiau įrodėme, kad su komandiniu žaidimu galime pasiekti daug.

– Ar buvo kritinių situacijų?

– Pirmos rungtynės su varžybų šeimininkais čekais klostėsi sudėtingai. Akistatos su Irano rinktine taip pat neramiai laukėme, nes jie buvo nugalėję Argentiną. Lengvų pasivaikščiojimų nebuvo.

– Nė vienas lietuvis nepateko į simbolinį čempionato penketuką. Kurį žaidėją deleguotumėte jūs?

– Kartu su kolegomis treneriais po paskutinių rungtynių įteikėme simbolinę dovaną Lukui Lekavičiui. Visi kalba apie Tomą Dimšą, Marių Grigonį, Justą Tamulį. Taip, jie – geri žaidėjai, visi buvo labai naudingi, tačiau norėčiau išskirti būtent L.Lekavičių. Matau jo pastangas, norą treniruotis ir kiekvieną kartą žaisti 110 proc. savo galimybių. Atrodo, jis bėga dvigubai greičiau už kitus. Labai juo didžiuojuosi.

Pasveikino premjeras

Jaunuosius Lietuvos krepšininkus ir jų trenerį T.Masiulį pasveikino ir premjeras Algirdas Butkevičius.

"Prahos arenoje iškelta mūsų trispalvė – puikus įrodymas, kad Lietuvos krepšinio potencialas yra neišsemiamas, o žalią aprangą vilkinčių sportininkų autoritetas – neginčijamas. Noriu padėkoti komandos treneriams už puikų darbą buriant komandą ir sėkmingai vedant ją nugalėtojų pakylos link. Esu tikras, kad ne vienas iš šių gabių sportininkų ateityje reikšmingai prisidės prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pergalių", – sakė premjeras.

Premijų negaus

Deja, Lietuvos jaunieji krepšininkai už bronzos medalius premijų negaus, nes to nenumato šalies įstatymai.

Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) informavo, kad pasaulio čempionatų, kurie yra skirti tam tikrai amžiaus grupei, prizininkams nėra skiriamos skatinamosios priemonės.

Vyriausybės nutarime "Dėl pasižymėjusių sportininkų ir jų trenerių materialinio skatinimo" nurodoma, kad skatinamąsias premijas – nuo 6 iki 400 tūkst. litų – gauna olimpinių žaidynių, pasaulio ir Europos čempionatų laimėtojai bei prizininkai.

Jaunių ir jaunimo pasaulio bei Europos pirmenybių prizininkams premijos nenumatytos.

Penketukas – be lietuvių

Pasaulio čempionais tapo JAV krepšininkai, finale 82:68 (26:22, 14:16, 17:13, 25:17) nugalėję serbus.

Naudingiausiu žaidėju buvo išrinktas amerikietis Aaronas Gordonas. Jis per rungtynes pelnė vidutiniškai po 12,6 taško. Simboliniame penkete – ir kroatas Dario Šaričius, amerikietis Jahlilas Okaforas, serbas Vasiljė Mičičius bei australas Dantė Exumas.

D.Šaričius padarė daugiausia klaidų – vid. 4,8. Rezultatyviausiai žaidė kanadietis Tyrellas Ennisas McIntyre'as – vid. 20,9 taško.

Svarus žalgiriečių indėlis

Lietuvos rinktinės lyderiai buvo Kauno žalgiriečiai – M.Grigonis, T.Dimša, L.Lekavičius, J.Tamulis.

M.Grigonis – rezultatyviausias: vidutiniškai 13 taškų per rungtynes. T.Dimša – vid. 12,3 tšk., L.Lekavičius – vid. 9,1 tšk.

Marius atkovojo 52 kamuolius – vid. 5,8. Denisas Krestininas – 49 (vid. 5,4), Martinas Gebenas – 47 (vid. 5,2).

L.Lekavičius tritaškius mėtė 41,7 proc. taiklumu (10/24), J.Tamulis baudas – 100 proc. (4/4).


Rikiuotė

1. JAV, 2. Serbija, 3. Lietuva, 4. Australija, 5. Ispanija, 6. Kanada, 7. Kinija, 8. Kroatija, 9. Rusija, 10. Brazilija, 11. Iranas, 12. Argentina, 13. Korėja, 14. Čekija, 15. Dramblio Kaulo Krantas, 16. Senegalas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų