Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgiris" šeimininkavo ir Vilniuje

Didžiausią Vilniaus areną pagaliau vėl buvo užplūdę sirgaliai – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato rungtynes tarp sostinės "Lietuvos ryto" ir Kauno "Žalgirio" stebėjo 8250 sporto aistruolių.

Mačą 90:79 laimėjo žalgiriečiai. Lietuvos čempionai žaidė ne stipriausios sudėties – infekcinis susirgimas iš rikiuotės laikinai eliminavo Tremmellą Dardeną.

Žiūrovų ir jų dėmesio sausros šį sezoną kamuojami "rytiečiai" nebesugeba įveikti kauniečių jau daugiau nei metai.

"Žalgirio" trenerių štabas pateikė vilniečiams siurprizą, išrikiavęs tokį pat starto penketą, kaip ir per rungtynes su Pasvalio "Pieno žvaigždėmis", kurias kauniečiai sutriuškino 93:43: Joanas Plaza pradėti mūšį sostinėje patikėjo Adui Juškevičiui, Vyteniui Lipkevičiui, Mario Delašui, Mindaugui Kuzminskui ir Jefui Foote'ui.

Aikštės šeimininkai išsiveržė į priekį tritaškių dėka – 17:9. Per pirmąjį kėlinį vilniečiai pataikė 5 iš 6 tolimų metimų, žalgiriečiai be klaidų mėtė baudas – 8 iš 8. LKL vicečempionai savo sąlygas diktavo ir iki antrojo kėlinio vidurio – 37:24, bet per minutės pertraukėlę "Žalgiris" pasikeitė. Pataikė Marko Popovičius, įdėjo M.Kuzminskas, tritaškį įsmeigė Ibrahimas Jaaberas ir žaidimas išsilygino.

"Žalgiris" perėmė iniciatyvą trečiajame kėlinyje: tikslą pasiekė M.Popovičiaus baudų metimai, Rimanto Kaukėno dvitaškis – ir kauniečiai persvėrė 59:57. Netrukus I.Jaaberas padidino persvarą – 68:63, o ketvirtojo kėlinio pradžioje V.Lipkevičius tritaškiu – iki 71:63.

Vilniaus krepšininkai labai troško atgauti prarastas pozicijas, tačiau jų pastangos buvo bevaisės: likus žaisti 3 minutes, žalgiriečiai sėkmingai užbaigė kelias kontratakas – 85:73.

Tai buvo trečioji "Žalgirio" ir "Lietuvos ryto" dvikova šį sezoną. Šalies Supertaurės mačą laimėjo kauniečiai – 89:71 ir 87:87.


Statistika

"Lietuvos rytas"–"Žalgiris" 79:90 (26:20, 20:23, 17:25, 16:22). Vilniaus "Siemens" arena, 8250 žiūrovų. R.Seibutis 25 taškai (6 rezultatyvūs perdavimai), N.Nedovičius 11, M.Katelynas 10/M.Popovičius 20, I.Jaaberas 16, R.Kaukėnas 12 (6 atkovoti kamuoliai), V.Lipkevičius 10.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų