Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgiriui" pritrūko jėgų ir centimetrų

"Žalgiriui" pritrūko jėgų ir centimetrų
"Žalgiriui" pritrūko jėgų ir centimetrų / Aliaus Koroliovo nuotr. Bėda: gerai kovojęs P.Jankūnas mano, kad nesėkmės priežastis ta pati, kaip ir ankstesnėse rungtynėse, – trūksta lygiaverčių keitimų.

Pirmosios pergalės laukimas užsitęsia dar bent savaitei. Kauno "Žalgiris" liko viena iš dviejų komandų, Eurolygoje dar nepatyrusių pergalės džiaugsmo.

Žaidė, kaip leido varžovai

Katės ir pelės žaidimas. Taip galima apibūdinti Eurolygos B grupės rungtynes ketvirtadienį Kauno sporto halėje. Katė ("Barcelona") iš pat pradžių parodė, kas čia šeimininkė, o paskui atkakliai erzino pelę ("Žalgirį"). Pačioje trečio kėlinio pradžioje net buvo beveik paleidusi auką, kai pranašumas sumenko iki 38:40, bet greitai prisiminė, kad į Kauną atkeliavo nesunkaus grobio.

Prabėgo dar septynios minutės ir švieslentė jau rodė 64:48 katės naudai. Ketvirtas kėlinys tebuvo papastas formalumas, ir "Barcelona" iš halės žengė triumfuodama – 75:60.

"Persilaužimui pritrūko jėgų. Jie naudojo visus 10 žaidėjų ir nuolat palaikė aukštą tempą, o pas mus lygiaverčių keitimų gerokai mažiau", – konstatavo Paulius Jankūnas.

"Šįkart pritrūkome ūgio kautis su Santiago, Andersenu ir Ilyasova. Todėl mūsų dvitaškių pataikymo procentas atrodo liūdnai. Reikėjo pataikyti iš toli, bet neturime tokių snaiperių. O prie tų Barselonos aukštaūgių dar žaidė du Eurolygos vilkai Navarro ir Lakovičius, – po mačo katės pranašumą pripažino "Žalgirio" vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas. – Bandėme kaitalioti gynybos sistemas, bet tai davė tik trumpalaikės naudos, o daugiau nieko pasiūlyti varžovams negalėjome."

Prieš sezoną "Žalgirio" priekinė linija atrodė viena galingiausių Eurolygoje. Tačiau Ratko Varda jau paliko Lietuvą, Eurelijus Žukauskas geriausiu atveju išbėga palakstyti per LKL ar BBL rungtynes, o kaunasi vienintelis Lorenas Woodsas. Ketvirtadienį amerikietis vėl kovojo pagirtinai, tačiau jau ne pirmą kartą sėdėjo ant suolo tada, kai "Žalgiris" smigo į duobę – trečiame kėlinyje.

G.Krapikas teisinosi, kad tikėjosi sėkmingos gynybos aikšte: "Pirmoje mačo pusėje visai sėkmingai naudojome aikštės gynybą ir to paties tikėjausi trečiajame kėlinyje, kartu suteikdamas ir poilsio minučių Woodsui. Jis turėjo tris pražangas, be to, kovėsi labai aktyviai ir agresyviai, o tai reikalavo milžiniškų jėgų. Tačiau antrąkart šis planas nepavyko. Per pertrauką "Barcelona" pasirengė mūsų aikštės gynybai."

Įžaidėjas vėl blaškėsi

"Žalgiriui" eilinį kartą labai trūko pagrindiniu įžaidėju šiemet turėjusio tapti Willie Deane'o indėlio. Vos šiam amerikiečiui prisilietus prie kamuolio, jau buvo galima laukti nesėkmės. Kelis sykius W.Deane'as klupo idealiose situacijose, o jo metimai net iš geriausių padėčių skriejo pro šalį. Tiesa, krepšininkui akivaizdžiai trukdė apsauginė veido kaukė, kurią jis priverstas nešioti po nosies lūžio.

"Matau, kaip jis dirba ir atrodo treniruotėse. Willie labai gerai kovojo su "Lietuvos rytu". Tikiuosi, jis bus naudingas, nes komandai reikalingas", – tikėjimo amerikiečiu neprarado G.Krapikas.

Kovoti su visko mačiusiais "Barcelona" antrosios linijos krepšininkais buvo nelengva ir kitiems kauniečių įžaidėjams. Vėl pro šalį skriejo dauguma Žygimanto Janavičiaus metimų, o Eurolygoje debiutavęs jo bendraamžis Šarūnas Vasiliauskas reikalų aikštėje negadino, tačiau ir stebuklų neparodė.

Pasiteiravus, ar jauniems žalgiriečiams nereikia psichologo paslaugų, pats sporto psichologijos magistrantūrą baigęs G.Krapikas atsakė: "Jiems labiau reikia patirties nei psichologo paslaugų. Kalbuosi su jais, bet joks pokalbis nepadės ir neatstos Eurolygos rungtynių, kuriose sužaista kiekviena minutė yra daug vertingesnė."

Jautėsi įmestas į ugnį

– Kaip jauteisi debiutuodamas tokio rango varžybose? – pasiteiravome 19-mečio Šarūno Vasiliausko po rungtynių.

– Pirmas išėjimas į aikštę buvo žiauriai sunkus. Atrodo, buvau pamiršęs viską – komandos draugus, derinius. Gal po kokių 15 sekundžių atsikvošėjau. Nors žaidžiau palyginti nedaug, bet labiausiai vargino jaudulys, psichologinė įtampa.

– Atrodo, ir tu, ir Žygimantas Janavičius gavote barti nuo vyresnių?

– Esame jauni, sakyčiau, visai jaunikliai, todėl turime klausyti labiau patyrusių žaidėjų patarimų.

– Ar toks sunkus startas nepakirs pasitikėjimo savo jėgomis?

– Nemanau. Vien tai, kad treneris manimi pasitikėjo ir išleido į aikštę, yra gerai. Aš stengsiuosi treniruotis ir tobulėti.



Statistika

"Žalgiris" – "Barcelona"

2008 11 27, Kauno sporto halė, 4700 žiūrovų.

60:75 (14:23, 18:15, 16:26, 12:11).

"Žalgiris": L.Woodsas 18 (5/8 dvitaškių, 8/8 baudų, 8 atkovoti kamuoliai, 3 blokai, 32 naudingumo balai), P.Jankūnas 17 (5/12 dvitaškių, 6 atkovoti kamuoliai), J.Mačiulis 12 (7 atkovoti kamuoliai), M.Kalnietis 7 (4 klaidos), Ž.Janavičius 4 (2/7 metimų), D.Šalenga 2 (W.Deane'as, T.Klimavičius, T.Masiulis, Š.Vasiliauskas).

"Barcelona": J.Lakovičius 22 (5/5 tritaškių), J.C.Navarro 14 (6/14 metimų, 5 rezultatyvūs perdavimai), D.Andersenas ir D.Santiago (11 atkovotų kamuolių) – po 11, A.Barrettas 5, L.Bartonas ir F.Vasquezas – po 3, E.Ilyasova, R.Grimau ir G.Basile – po 2 (J.Triasas).

Komandų rodikliai: dvitaškiai – 16/48 (33,3 proc.) ir 19/42 (45,2), tritaškiai – 3/13 (23) ir 8/20 (40), baudos – 19/23 (82,6) ir 13/15 (86,6), atkovoti kamuoliai – 36 ir 40, rezultatyvūs perdavimai – 8 ir 7, perimti kamuoliai – 8 ir 5, klaidos – 11 ir 14, blokai – 4 ir 5.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų