Pereiti į pagrindinį turinį

Dvikovą su slovėnais rinktinė pradės pasikeitusiu starto penketu

2014-09-04 12:31
Artūro Morozovo nuotr.

Pirmas ketverias rungtynes nekeistas Lietuvos rinktinės starto penketas bus pakoreguotas per paskutinę pasaulio čempionato D grupės dvikovą. Tai po ketvirtadienio rytinės treniruotės atskleidė Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Darius Maskoliūnas.

„Tai ne paslaptis – mūsų starto penketas truputį keisis“, – pareiškė treneris.

Spėjama, kad pakeitimas bus atliktas įžaidėjo pozicijoje, kur vietoje Šarūno Vasiliausko gali būti įtrauktas Renaldas Seibutis, o jo poziciją atakuojančio gynėjo vietoje užims kuris nors iš iki tol buvusių atsarginių krepšininkų.

Tokio pakeitimo esmė – kiek įmanoma sustabdyti Goraną Dragičių. Slovėnų įžaidėjas yra pagrindinis komandos variklis, aplink kurį sukasi visas žaidimas.

Pirmas ketverias rungtynes starto penkete pradėjo Vasiliauskas, Seibutis, Jonas Mačiulis, Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas.

Slovėnijos rinktinė išsiskiria solidžia gynėjų linija, tačiau ne tokia stipria priekine linija, kurioje yra tik du aukštesni krepšininkai – 215 cm ūgio Alenas Omičius ir 210 cm ūgio Urošas Slokaras. Pirmasis aikštėje per rungtynes vidutiniškai praleidžia po 21 minutę, antrasis – po 13.

Lietuviai savo gretose turi net keturis žaidėjus, aukštesnius nei 210 cm – Motiejūną, Valančiūną ir brolius Lavrinovičius.

„Turime pranašumą, ypatingai su Jonu ir Darjušu po krepšiu, ir reikės tai išnaudoti“, – sakė Maskoliūnas.

Anot trenerio, Dragičius yra didžiausia slovėnų jėga aikštėje, tačiau ir be jo Slovėnijos komandoje yra kam žaisti.

„Faktas, kad žaidžia ne jis vienas, – pabrėžė Maskoliūnas.
– Vienas draugiškas rungtynes su slovėnais žaidėme be jo ir niekada nebuvo lengva. Jie žaidžia protingą žaidimą, daug kairiarankių krepšininkų, nestandartinių žadiėjų. Be Omičiaus jie neturi tikro penkto numerio, ketvirti numeriai meta tritaškius. Tai specifinė ir nestandartinė komanda.“

Lietuviai su slovėnai ikisezoniniuose mačuose žaidė du kartus – Kaune „Žalgirio“ arenoje ir po to Liubianoje „Stožice“. Abu kartus pergales iškovojo šeimininkai.

Dragičius pirmajame mače nežaidė, nes jo žaidimo laiką ikisezoniniuose mačuose ribojo Fynikso „Suns“ komanda. Iš pradžių ji leido savo gynėjui pasirodyti vos trejose ikisezoninėse rungtynėse, paskui šį skaičių padidino iki penkerių rungtynių, bet neleido viršyti 20 minučių per rungtynes ribos.

Pasaulio čempionate Dragičius žaidžia po 23,5 minutes, tačiau per jas spėja pelnyti po 18,8 taško ir atlikti po 4 rezultatyvius perdavimus. Pagal pelnomus taškus jis yra aštuntas krepšininkas čempionate.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų