Pereiti į pagrindinį turinį

L. Kunigėlis: nesijaudinti prieš Europos čempionatą gali tik beprotis (interviu)

2013-09-03 10:01

Lietuvos vyrų rinktinės atstovas spaudai L. Kunigėlis pasidalijo šviežiausiais įspūdžiais iš Slovėnijos ir artimiausiais rinktinės planais.

Linas Kunigėlis
Linas Kunigėlis / T.Lukšio/ Fotobanko nuotr.

Lietuvos vyrų rinktinės atstovas spaudai Linas Kunigėlis nesureikšmina antradienio naktį Kauno oro uoste kilusių nesklandumų. Neplanuotai dar vieną naktį Lietuvoje praleidę krepšininkai jau sėkmingai pasiekė viešbutį, o vakare jau išbandys „Podmežaklos“ arenos parketą.

L. Kunigėlis su mūsų portalu pasidalijo šviežiausiais įspūdžiais iš Slovėnijos ir artimiausiais rinktinės planais.

- Nuo pastarosios nakties krepšinis tarsi pasislinko į antrąjį planą. Ar visi žaidėjai tinkamai pailsėję ir kokie artimiausi šios dienos bei rytojaus rinktinės planai?, - paklausėme L. Kunigėlio.

- Vakarykštės problemos jau pamirštos. Sėkmingai pasiekėme Liublijaną ir dabar keliaujame į viešbutį. Nepaisant to, kad praradome rytinę treniruotę ir iš šiek išsimušėme iš ritmo, tai niekada nėra malonu, matome ir teigiamų šios istorijos pasekmių. Likę nakvoti Kaune krepšininkai išsimiegojo daug komfortabiliau, nei tai būtų padarę Slovėnijos viešbutyje, mat ten teks dalintis dviviečiu kambariu.

Net ir pats skrydis buvo daug patogesnis. Lėktuvas buvo apytuštis, tad krepšininkai jame galėjo įsitaisyti kaip panorėję. Be to, rytinė treniruotė būtų vykusi ne toje salėje, kurioje žaisime rungtynes. Tuo tarpu šį vakarą jau išbandysime „Podmežaklos“ arenos lankus. Turėsime progą visavertiškai padirbėti. Galima sakyti, pasiruošimą pradėsime kartu su kitomis rinktinėmis, nors atvykome paskutiniai.

- Neišvengiama tema – Kšištofo Lavrinovičiaus poelgis. Visi žinome istoriją su svastika ir negalime apsimesti, kad tai neįvyko. Lietuvos krepšinio federacija (LKF) Kšištofui jau skyrė griežtą papeikimą, brolis atsiprašė už neapgalvotą poelgį. Ar jums teko kalbėtis su juo pačiu?

- Taip, bendravau su juo. Jis dėl to nuoširdžiai išgyvena ir gailisi suklydęs. Kšištofas atsiprašė dėl bereikalingai sukelto triukšmo ir viso to neigiamo fono. Turime tai užmiršti bei nebeliesti politinių temų, o galvoti tik apie krepšinį. Tačiau sutinku, kad tokie dalykai garbės nedaro nei rinktinės žaidėjams, nei pačiai šaliai.

- Daugiau problemų su viešbučiais, logistika ir arenomis kilti neturėtų?

- Gyvenimas neprognozuojamas, tačiau visi galimi potencialūs nesklandumai jau yra pašalinti. Tuo pasirūpino dar sekmadienį ryte į Slovėniją atvykęs rinktinės administratorius Žydrūnas Vilenčikas. Jis padarė viską, kad būtume apsaugoti nuo bet kokių problemų. Esu įsitikinęs, kad daugiau jų kilti neturėtų. Viskas yra apskaičiuota. Tarkime, iki rungtynių salės nuo viešbučio teks važiuoti tik 25 minutes.

- Ar sutinkate, kad ypač daug lems pirmosios 2-3 čempionato rungtynės?

- Be abejo. Pirmos rungtynės yra labai svarbios. Kai kurios komandos bandys pagauti „auksinį grafiką“ ir optimalią formą įgyti čempionato eigoje. Mes su serbais tokios prabangos neturime – privalėsime žaisti maksimaliai pasiruošę jau pirmose rungtynėse. Trečiadienio rytinė treniruotė truks tik valandą. Tai įprasta varžybų dieną. Tokios pratybos skirtos palaikyti kondiciją – prasimėtymas, prasitampymas, apšilimas.

- Vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas pasirengimo cikle kalbėjo apie išlindusį jaudulį ir įtampą. Kiek jį pavyko stabilizuoti?

- Nesijaudinti prieš Europos čempionatą gali tik beprotis. Natūralu, kad jaudulys bus. Kaip greitai jis dings? Tai priklausys nuo vyrų pasiruošimo, nusiteikimo ir patirties.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų