Pereiti į pagrindinį turinį

Mažasis krepšinio turnyro finalas: olimpinė bronza – Lietuvos rankose

2024-08-05 22:56 diena.lt inf.

Lietuvos trijulių rinktinė 21:18 saldžiai atsirevanšavo Latvijos trejetui už pralaimėjimą olimpinių žaidynių atidaryme ir iškovojo bronzos medalius.

Scanpix nuotr.

Pirmuosius bronzinio mačo taškus pelnė Evaldas Džiaugys, o Šarūnas Vingelis pridėjo dar tašką ir lietuviai solidžiai pradėjo rungtynes (2:0).

Lietuviai ėmė rinktis pražangas, o latviai persvėrė rezultatą (2:4), bet pusiausvyrą greitai atstatė Š. Vingelis, pataikęs iš toli (4:4). Tas pats Š. Vingelis ir toliau vedė komandą į priekį, pataikęs antrą dvitaškį iš trijų bandymų ir pridėjęs dar vieną tašką iš po krepšio (7:5).

Įpusėjus rungtynėms komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis, bet lietuviai turėjo saugų pranašumą (10:6).

Latviai privertė lietuvius prasižengti septintą kartą ir priartėjo prie Dainiaus Novicko auklėtinių per vieną tašką (10:9), o galiausiai ir išlygino rezultatą (10:10).

Į priekį lietuvius ir vėl truktelėjo puikų mačą žaidęs Š. Vingelis (12:10), bet latviai ir vėl mus greitai pavijo (14:14).

Likus dviem minutėms iki mačo pabaigos latvių lyderis Karlis Lasmanis atliko reidą po lietuvių krepšinio ir uždirbo 1+2 ir išvedė mūsų kaimynus į priekį (16:17).

Arši kova vyko ir toliau, o likus paskutinėms sekundėms ir rezultatui (17:17) esant lygiam Aurelijus Pukelis stojo mesti baudų metimų ir abu juos realizavęs išvedė Lietuvą į priekį (19:17). Latviai nesugebėjo užpulti ir likus 2 sekundėms iki mačo galo prasižengė, o E. Džiaugys sumetęs abu metimus, išplėšė Lietuvai bronzos medalius!

Taip pat žiūrėkite: svarbūs Lietuvos olimpiečių startai

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų