Pereiti į pagrindinį turinį

Trenerio debiutas – nervingas, bet pergalingas

2024-09-26 14:36

„Ši komanda iškentėjo tiek, kad mums turbūt reiktų nueiti į bažnyčią“, - atsiduso „Uniclub Bet-Juventus“ treneris Vytautas Buzas. Jo auklėtiniai įsirašė pirmąją pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Utenos krepšininkai išvykoje 78:74 pranoko Kėdainių „Nevėžį–Optibet“ klubą.

Skirmanto Lisausko/BNS

Vytauto Buzo debiutiniame mače „Betsafe-LKL“ pirmenybėse prie „Uniclub Bet – Juventus“ komandos vairo uteniškiai startavo penkiais taškais paeiliui.

Pirmą ketvirtį tolimu metimu uždarė Karolis Lukošiūnas, o antrojo pradžioje ryškiau pasirodė G. Orelikas su Žygimantu Skuču – 31:20. Svečiai tolo (38:23) ir po dviejų ketvirčių pirmavo 42:33.

D. Greenas rodė lyderystę, taip neleisdamas „Nevėžiui–Optibet“ priartėti labiau. G. Orelikas ir Š. Beniušis trumpam stabilizavo savo komandos padėtį (61:51), bet J. Girardo tolimas metimas vėl gerino „Nevėžio–Optibet“ situaciją – 58:63. Š. Beniušio ir D. Greeno ranka prie baudų metimo linijos sudrebėjo – 66:63.

Liko mažiau nei 4 minutės iki ketvirto kėlinio pabaigos, F. Manjgafičius rodė savo šaltus nervus, tačiau jam dviem tritaškiais atsakė G. Orelikas – 72:65. Laiko dar buvo, tačiau D. Greeenas skirtumą vertė dviženkliu (76:65), tiesa, tai nebuvo pabaiga. J. Girardas pataikė iš toli, Š. Beniušis vėl turėjo problemų su baudomis, o Amitas Ebo paleido dar vieną tritaškį – 74:76. Likus 6 sekundėms K. Lukošiūnas stojo mesti baudų ir pataikė abi (78:74), sekė G. Petrausko minutės pertraukėlė, A. Ebo nepataikė ir mačas baigėsi svečių pergale.

„Nevėžis – Optibet“: Josephas Girardas 26 (5/11 trit.), Amitas Ebo 13 (8 rez. perd., 4 kld., 4/15 metimai), Fahrudinas Manjgafičius 12 (2/7 trit.), Nedas Montvila ir Ignas Vaitkus – po 5.

„Uniclub Bet – Juventus“: Gediminas Orelikas (4/8 trit.) ir Dominicas Greenas (9 at. kam.) – po 16, Šarūnas Beniušis 11 (3/8 baud.), Ianas Milleris 8, Karolis Lukošiūnas 7 (1/5 trit.), Arnaldo Toro 6 (12 atk. kam.).

„Labai iškrito iš konteksto antras kėlinys ir atkarpa 0:11 viską nusprendė. O pabaigoje leidome susikurti progas tritaškiams metimams Gediminui Orelikui. Šlubavo mūsų gynyba, bet tai jaunos komandos požymis. Kartais turime visus penkis žaidėjus ant parketo, kurie gali iš toli, bet nepataikėme. Tikiu, kad blogesnių rungtynių pataikymo prasme nebus“, - sakė „Nevėžio“ treneris Gediminas Petrauskas.

„Reikia suprasti, kad šita komanda per pasirengimą sezonui ir Čempionų lygos atranką patyrė tiek, kiek kitos nepatiria per visą sezoną. Tai grūdina, auginamės odą, ugdome savitarpio supratimą. Faktas, kad kokybės nebuvo, nebuvo ir momentų realizacijos. Trūko nuoseklumo, žaidimo plano laikymosi“, - dėstė „Juventus“ treneris Vytautas Buzas.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų