Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmąjį kėlinį buksavę žalgiriečiai įsibėgėjo po pertraukos

2024-09-25 21:24

Lėtas startas, labai blogas pirmas kėlinys, bet geri trys likusieji“, - skaičiavo Andrea Trinchieri. Jo treniruojami Kauno "Žalgirio" krepšininkai pasiekė antrąją pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), svečiuose 93:72 nugalėdami Jonavos „CBet“ ekipą, kuriai tai buvo jau antrasis pralaimėjimas.

krepšinis.net nuotr.

„Žalgiris“ Jonavoje nepasitelkė aukštaūgio Bryanto Dunstono, bet jau leido pasireikšti pirmajame ture besiilsėjusį Tyrone‘ą Wallace‘ą.

Kauniečių naujokas Deividas Sirvydis atidarė rungtynes tritaškiu, šešiais taškais be atsako atsakė šeimininkai – 6:3. D.Sirvydis vėl buvo tikslus, bet Dominicas Brewtonas darė viską, kad „Žalgiris“ pernelyg nepabėgtų – 10:10.

Laurynas Birutis ir Sylvainas Francisco pelnė taškus, bet tuo pačiu atsakė Koby McEwenas su Eriku Venskumi – 25:27. Po pirmosios mačo dalies žalgiriečiai pirmavo jau 46:36.

Po ilgosios pertraukos „Žalgiris“ išliko priekyje gana saugiai (51:36), nors „CBet“ stengėsi neatsilikti nepataisomu skirtumu – 44:57. Savo progas realizavo S.Francisco, L.Birutis ir M.Mitchellas, o „CBet“ puolimas kiek sustojo – 48:63. Galiausiai D.Sirvydis ketvirtuoju savo tritaškiu persvarą augino iki triuškinamos (68:48) ir po trijų kėlinių „Žalgiris“ buvo priekyje 72:55.

Ketvirtasis kėlinys tebuvo labiau formalumas, kadangi „Žalgiris“ rungtynes uždarė užtikrintai ir galėjo paskirstyti žaidimo minutes žaidėjams.

Abi komandos nerodė gero pataikymo iš toli: „CBet“ pataikė 7 tritaškius iš 26 (26 proc.), „Žalgiris“ – 8 iš 27 (29 proc.).

„CBet“: Erikas Venskus 13 (3/11 metimai), Dominicas Brewtonas 12, Aurimas Majauskas 11 (11 atk. kam.), Bogdanas Blyzniukas (9 atk. kam.) ir Martynas Arlauskas – po 10.

„Žalgiris“: Laurynas Birutis 15, Deividas Sirvydis 14 (4/5 trit.), Ignas Brazdeikis 13, Sylvainas Francisco 11, Tyrone‘as Wallace‘as ir Alenas Smailagičius (10 atk. kam., 21 n.b.) – po 10.

„Negerai, kad Jonava mus nustebino atletiškumu. Tiesa, kontroliavome kovą dėl atšokusių kamuolių. Turime pagerinti judėjimą, baudų metimus. Turime suprasti, kad jei norime turėti sėkmingą sezoną, negalime būti minkštais. Šiandien to kartais pritrūko“, - sakė Andrea Trinchieri.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų