Pereiti į pagrindinį turinį

Potencijos problemos: pasveikti trukdo prietarai

2014-02-05 19:11
Shutterstock nuotr.

Šiuolaikiniame pasaulyje „tikras“ vyras užtikrintai eina prie tikslo, nugali negandas, nesiskundžia gyvenimu ir įvairiausiais sunkumais. Pasakysite, kad tai viso labo mitas – ir būsite teisūs. Tačiau, kai iškyla problemų intymioje srityje, vyrai elgiasi kaip tik šitaip ir neskuba aptarinėti tokios delikačios temos nei su partnere, nei gydytoju, stengdamasis savarankiškai rasti sprendimą.

Taip nutinka dažnam

Statistika rodo, kad devyniems iš dešimties vyrų nuo 20 iki 75 metų nors kartą teko patirti erekcijos sutrikimų požymius. Urologai pabrėžia, kad šiuo metu daugėja besiskundžiančiųjų erekcijos disfunkcija ir priešakinės liaukos adenoma. Rizika susirgti pastarąja ženkliai padidėja kartu su amžiumi.

Nepaisant to, kad aukščiau paminėtos urologinės problemos neigiamai veikia vyrų dvasinę būklę ir šeimos santykius, kreiptis pagalbos į specialistą jie neskuba. 60 proc. vyrų, susidūrusių su tokiais sveikatos sutrikimais, laukia pusmetį ir ilgiau, kol pasiryžta nueiti pas gydytoją ir išsiaiškinti tikras problemos priežastis. Likusieji 40 proc. vyrų apskritai nesikreipia į specialistą, pasirinkdami mažiau „pavojingą“ savimeilei variantą – internetą ir įvairias „stebuklingas“ tabletes, neva turinčias sugrąžinti vyrišką galią.

Gali signalizuoti apie ligą

Nedaugelis žino, kad potencijos sutrikimai gali būti pirmasis rimtos somatinės ligos – nuo cukrinio diabeto iki širdies bei kraujagyslių problemų – simptomas. Pamiršta vyrai ir apie tai, kad ankstyva diagnostika ženkliai padidina gydymo efektyvumą. Šiuolaikiniai preparatai padeda susidoroti su abiem problemomis – ir erekcijos disfunkcija, ir prostatos adenoma –  tuo pačiu metu. Vos savaitę pavartojus vaistus susitvarko šlapimo išsiskyrimas. Beveik pusė sergančiųjų gali užsiimti seksu jau antrą dieną nuo terapijos pradžios. Tačiau kas trečias vyras, susidūręs su intymiais sutrikimais, stengiasi problemą laikyti paslaptyje, o tai dažnai yra tiesus kelias į nesutarimus šeimoje ir net skyrybas.

Svarbu:

Šiais interneto laikais svarbu, kad kiekvienas žmogus galėtų naudotis patikimais šaltiniais, kurių teikiama informacija iš tiesų padėtų, o ne dar labiau apsunkintų padėtį. Norint išsaugoti sveikatą apskritai, o tuo pačiu ir seksualinę, vertėtų susimastyti ir apie gyvenimo būdą. Paslaptis paprasta ir gerai žinoma: fizinis aktyvumas, subalansuota mityba, gyvenimas be žalingo cigarečių ir alkoholio poveikio. Specialistai įsitikinę, kad kiekvienas vyras gali ilgus metus išsaugoti pasitikėjimą savo jėgomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų