Kaip gydyti peršalimo ligas? (receptai) Pereiti į pagrindinį turinį

Kaip gydyti peršalimo ligas? (receptai)

2010-11-07 13:00
Kaip gydyti peršalimo ligas? (receptai)
Kaip gydyti peršalimo ligas? (receptai) / Shutterstock nuotr.

Česnakai, citrinos, medus yra natūralūs ir dažnai gana efektyvūs vaistai. Tereikia žinoti kelis receptus ir nuo peršalimo ligų išgysite greitai ir nebrangiai.

Nuo anginos ir stomatito:

1 šaukštą ramunėlių žiedų suberti į stiklinę, užpilti verdančiu vandeniu. Po 20 min. perkošti, ištirpinti 1 šaukštą medaus ir 3–4 kartus per dieną skalauti gerklę.

Skalauti gerklę tirpalu, paruoštu iš 1 stiklinės kambario temperatūros vandens, 1 šaukšto medaus ir 2–3 lašų jodo tirpalo.

Nuo bronchito, laringito:

Džiovintas kriaušes užpilti vandeniu ir pavirti maždaug 1 val. Nuovirą atvėsinti ir įdėti medaus. Gerti kaip arbatą.

Pavirti putinų uogas su medumi. Vartoti po 1 arbatinį šaukštelį 2–3 kartus per dieną.

1 šaukštą medaus ištirpinti stiklinėje verdančio vandens ir kvėpuoti garais 10–15 min. 1–2 kartus per dieną.

Nuo kosulio:

20 g sviesto sumaišyti su 200 g kiaulės taukų, 300 g kakavos miltelių, 200 g medaus ir 15 kiaušinių trynių. Gerai išmaišytą mišinį 10 min. pavirti ant silpnos ugnies, atvėsinti ir vartoti po 1 arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną užgeriant trečdaliu stiklinės karšto pieno.

Jeigu kosulys kamuoja naktį, rekomenduojama prieš miegą suvalgyti 1 šaukštą nesūdyto sviesto, o po to lėtai sučiulpti 1 šaukštą medaus.

Smulkiai supjaustytą 1 didelį svogūną užpilti 2 šaukštais medaus. Kai susidarys sulčių, vartoti po arbatinį šaukštelį 3–4 kartus per dieną.

2 arbatinius šaukštelius šviežio sviesto, 2 žalius kiaušinio trynius, 1 arbatinį šaukštelį miltų arba krakmolo ir 2 arbatinius šaukštelius medaus gerai išmaišyti ir vartoti po arbatinį šaukštelį 4–5 kartus per dieną prieš valgį.

500 g susmulkintų svogūnų užpilti 1 l vandens, įberti 400 g cukraus, 3 val. pavirti ant silpnos ugnies, atvėsinti, įdėti 50 g medaus, supilti į butelį ir sandariai užkimšti. Vartoti po 5  šaukštus po valgio.

4 šaukštus putinų uogų sumaišyti su 3 šaukštais medaus, užpilti1 l vandens, 10 min. pavirinti, perkošti ir gerti po pusę stiklinės šilto nuoviro 3–4 kartus per dieną.

2 šaukštus anyžių sėklų sumaišyti su 1 arbatiniu šaukšteliu medaus ir žiupsneliu druskos. Užpilti 1 stikline verdančio vandens, užvirti, atvėsinti, perkošti ir vartoti po 2 šaukštus kas 2 val.

1 šaukštą džiovintų šalpusnių užpilti 1 stikline verdančio vandens. Atvėsinti, perkošti, įdėti 1 šaukštą medaus. Vartoti po 1 šaukštą 2–3 kartus per dieną.

20 g juodųjų šeivamedžių žiedų užpilti 1 l verdančio vandens. Po valandos perkošti ir gerti po 1 stiklinę karšto antpilo su medumi 3 kartus per dieną. Gydantis gulėti lovoje.

3 šaukštus gysločio lapų sumaišyti su tiek pat medaus. Šiltai uždengti ir taip laikyti 4 val. Vartoti po 1 arbatinį šaukštelį 4 kartus per dieną, 30 min. prieš valgį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra