Pereiti į pagrindinį turinį

PSO ragina bendradarbiauti, kad būtų paspartintas skiepijimas Europoje

2021-02-05 08:02 diena.lt inf.

Europos šalys ir farmacijos grupės turi dirbti išvien, kad regione būtų paspartintas skiepijimas nuo COVID-19, penktadienį teigė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos padalinio vadovas Hansas Kluge. Jis taip pat išreiškė nerimą dėl vakcinų veiksmingumo prieš kai kurias viruso atmainas.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Reikia susivienyti, kad paspartintume vakcinaciją, – interviu sakė jis. – Besivaržančios farmacijos įmonės taip pat turi susivienyti, kad būtų drastiškai padidinti gamybos pajėgumai. Tai yra tai, ko mums reikia.“

ES pirmosios vakcinos dozės sulaukė tik 2,5 proc. gyventojų, nors kai kurių laboratorijų paskelbti pranešimai dėl spartesnio vakcinų pristatymo suteikė vilties, kad vakcinacijos procesas bus plečiamas.

Paklaustas, ar nuo gruodžio mėnesio prieinamos vakcinos yra veiksmingos prieš naujų atmainų koronavirusą, H. Kluge atsakė: „Tai svarbus klausimas. Esu susirūpinęs.“

„Turime būti pasiruošę naujoms probleminėms viruso mutacijoms“, – perspėjo PSO Europos padalinio vadovas ir paragino šalis išplėsti jų genomo sekoskaitos pajėgumus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų