Pereiti į pagrindinį turinį

Baltijos šalių ir Suomijos ūkininkai dar neapsisprendė dėl streiko Briuselyje

2014-11-20 13:07 diena.lt inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Trijų Baltijos šalių ir Suomijos žemdirbiai dar galutinai neapsisprendė, ar streikuos Briuselyje, reikalaudami didesnės Europos Sąjungos (ES) paramos dėl Rusijos embargo, teigia Lietuvos Žemės ūkio rūmų pirmininkas.

„Tokios diskusijos iš tikrųjų vyko prieš tai, kol mes neturėjome sprendimo dėl pačios paramos. Dabar kol kas tokio atsisakymo (streikuoti - BNS) nėra, bet ir patvirtinimo nėra. Dabar vyksta diskusijos tarp keturių valstybių organizacijų ir šiuo metu tariamės, kokia linkme eisime“, - BNS sakė Andriejus Stančikas.

Estijos žemės ūkio rūmai šios savaitės pradžioje pranešė, kad nesulaukdamos ES paramos, keturių šalių žemės ūkio organizacijos Briuselyje planuoja streikuoti gruodžio pradžioje.

Pirmadienį Europos Komisija (EK) nusprendė trijų Baltijos šalių pieno gamintojams skirti 28 mln. eurų (96,7 mln. litų) paramą, iš kurių Lietuvai teko 14,1 mln. eurų (48,7 mln. litų), nors šalis prašė 32 mln. eurų. Estijai skirta 6,9 mln. eurų (23,8 mln. litų), Latvijai - 7 mln. eurų (24,2 mln. litų).

A.Stančiko teigimu, parama privertė permąstyti streiko galimybę, tačiau, anot jo, ji tėra simbolinė, todėl bus laukiama galutinio ES biudžeto.

„Tai yra labai maža suma. Tos sumos, kurios yra skirtos, yra labai nedidelės, palyginti su tuo, kokie yra patirti nuostoliai. Mes tikimės, kad svarstant 2015 metų (ES - BNS) biudžetą bus numatyta parama, nes pats embargas nėra pasibaigęs ir jis toliau neša nuostolius ūkininkams“, - kalbėjo A.Stančikas.

Pirmadienį Europos Parlamentui ir ES valstybėms narėms nepavykus susitarti dėl kitų metų biudžeto, EK pradėjo rengti naują projektą, kuris turėtų būti patvirtintas iki gruodžio 18 dienos.

Rusija rugpjūčio pradžioje uždraudė iš Europos Sąjungos įvežti maisto ir žemės ūkio produktus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų