Pereiti į pagrindinį turinį

EIM: verslui papildomai skirta daugiau nei 226,3 mln. eurų

2024-08-12 11:30 diena.lt inf.

Siekiant skatinti šalies ekonomiką ir sukurti daugiau galimybių Lietuvai, Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIM) papildomai skyrė daugiau nei 226,3 mln. eurų įmonėms ir įstaigoms, besikreipusioms dėl priemonių.

Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

Tai nuspręsta padaryti sėkmingai įgyvendinus 1 mlrd. eurų planą, kuriuo buvo stengiamasi užtikrinti tvarumą, inovatyvumą ir skaitmenizavimą, praneša ministerija.

„Sulaukėme itin didelio susidomėjimo, suplanuotos kvietimo sumos dažnai neužtekdavo visų teigiamai įvertintų projektų finansavimui skirti. Todėl su komanda nuolat ieškojome būdų, kaip rasti papildomų lėšų paskelbtų kvietimų sumoms padidinti ir finansuoti visus tinkamais pripažintus projektus“, – pranešime cituojama ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

EIM duomenimis, iš viso praėjusiais metais buvo paskelbti 53 kvietimai už daugiau kaip 957,5 mln. eurų. Iš jų inovacijų srityje paskelbta 30 kvietimų, kurių vertė siekia 341,6 mln. eurų, investicijų į atsinaujinančius energetikos išteklius srityje – 13 kvietimų už 330,3 mln. eurų, o valstybės ir verslo skaitmenizacijos srityje – 10 kvietimų už 285,6 mln. eurų.

Šiais metais planuojama paskelbti kvietimų, kurių suma sieks apie 500 mln. eurų, praneša ministerija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų