Pereiti į pagrindinį turinį

Ekspertai kviečia tikrinti automobilių būklę

2009-03-10 09:00
Ekspertai kviečia tikrinti automobilių būklę
Ekspertai kviečia tikrinti automobilių būklę / Tomo Raginos nuotr. Statistika: per 2008 m. rengtą analogišką akciją iš 3000 patikrintų automobilių net 85 proc. turėjo didelių trūkumų.

Lietuvos kelių transporto priemonių valstybinės techninės apžiūros įmonių asociacija "Transeksta" rengia akciją "Pasitikrink automobilį – važiuok saugiai, vairuok atsakingai". Tris savaites kovo 9–30 d. visuose techninės apžiūros centruose bus galima gauti išsamią ataskaitą apie automobilio techninę būklę.

Asociacijos "Transeksta" direktorius Gintautas Šlėderis komentuodamas šią iniciatyvą teigė, kad sunkmetis skaudžiai atsiliepia ir automobilininkams.

"Pastebėjome, kad nemažai vairuotojų pradėjo taupyti nepaisydami eismo saugumo. Į smulkius automobilio gedimus retas kreipia dėmesį. Gatvėse ir keliuose vis daugiau matome transporto priemonių su nedegančiais žibintais, su nudilusiomis padangomis, prastai veikiančiais stabdžiais. Toks taupumas nepateisinamas, tai tiesus žingsnis link nelaimės", – sakė G.Šlėderis.

Visuose asociacijos techninės apžiūros centruose iki pat kovo pabaigos darbo dienomis už 12 litų bus galima patikrinti automobilio pagrindines sistemas ir mazgus. T. y. kone keturis kartus pigiau, nei tenka mokėti per kas dvejus metus privalomą techninės M1 klasės lengvųjų automobilių apžiūrą. Techninės apžiūros kontrolieriai ne tik nurodys pastebėtus trūkumus, bet ir pakonsultuos, kaip juos pašalinti. Daugiau informacijos apie techninių apžiūros centrų darbo laiką galima rasti interneto svetainėje www.vta.lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų