Pereiti į pagrindinį turinį

Litgrid: vidutinė elektros energijos savaitės kaina sumažėjo 6 proc.

2024-10-21 14:26 diena.lt inf.

Praėjusią savaitę vidutinė didmeninė elektros energijos savaitės kaina „Nord Pool“ biržos Lietuvos kainų zonoje, lyginant su ankstesne savaite, sumažėjo 6 proc. ir siekė 58 Eur/MWh. Kaip praneša „Litgrid“, Latvijoje ir Estijoje vidutinė didmeninė elektros kaina buvo tokia pati, kaip ir Lietuvoje.

Freepik.com nuotr.

„Praėjusią savaitę Lietuvoje elektros kainos išliko stabilios, o savaitgalį susiformavo mažos valandinės kainos. Dėl didelės vėjo ir saulės elektrinių generacijos vidutinė dienos kaina sekmadienį buvo vos 2,7 Eur / MWh. Šiemet mažesnė vidutinė dienos kaina buvo tik balandžio 14 dieną, tuomet ji siekė  1,5 Eur / MWh“, – teigė „Litgrid“ Rinkos plėtros skyriaus vadovė Aistė Krasauskienė.

„Saulėti orai praėjusią savaitę lėmė reikšmingą saulės elektrinių generaciją net ir rudens viduryje. Nors įprastai Lietuva importuoja didelį energijos kiekį iš Skandinavijos  per „NordBalt“ jungtį, tačiau praėjusią savaitę, dėl didelės atsinaujinančių išteklių gamybos, ne vieną valandą jungtis naudota eksportui“, – pridūrė ji.

Bendrovės duomenimis, praėjusią savaitę vėjo ir saulės jėgainės kartu pagamino apie 90 GWh, o vietos elektrinės užtikrino 61 proc. Lietuvos elektros suvartojimo. Bendrai Lietuvoje praėjusią savaitę buvo pagaminta 136 GWh elektros energijos, tai yra 8 proc. daugiau, nei prieš savaitę, kai vietos gamyba siekė 126 GWh.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų