Pereiti į pagrindinį turinį

Nelaimingų atsitikimų darbe šiemet kiek mažiau – 58

2024-07-12 13:39 diena.lt inf.

Pranešimų apie nelaimingus atsitikimus darbe pirmąjį pusmetį gauta 4 proc. (keturiais atvejais) mažiau nei pernai tuo pat laiku – iš viso 58.

E. Ovčarenko / BNS nuotr.

9 darbuotojai mirė – 11 proc. (vienu atveju) mažiau nei prieš metus, remdamasi Valstybinės darbo inspekcijos duomenimis penktadienį skelbia Valstybės duomenų agentūra.

Sunkių nelaimingų atsitikimų darbe dažnumo koeficiento (jų skaičiaus, tenkančio 100 tūkst. darbuotojų), įvertis šiemet buvo 3,9, o mirtinų – 0,6 (prieš metus – atitinkamai 4,0 ir 0,7).

Daugiausia nelaimių darbe įvyko apdirbamosios gamybos (3 mirtini ir 13 sunkių), didmeninės ir mažmeninės prekybos, automobilių remonto (atitinkamai 1 ir 8), transporto, saugojimo (1 ir 9), statybos (2 ir 8) bei miškininkystės (1 ir 2).

Mirtinų nelaimingų atsitikimų skaičius šiemet sumažėjo žemės ūkio (nuo 2 iki 0), miškininkystės (nuo 2 iki 1), statybos (nuo 3 iki 2), bet padidėjo apdirbamosios gamybos (nuo 2 iki 3), prekybos, automobilių remonto (nuo 0 iki 1) bei transporto ir sandėliavimo sektoriuose (nuo 0 iki 1).

Sunkių nelaimių skaičius statybose šiemet sumažėjo dviem atvejais (nuo 10 iki 8), žemės ūkio – vienu (nuo 4 iki 3), administracinės ir aptarnavimo įmonėse – dviem (nuo 6 iki 4), profesinėje ir mokslinėje, techninėje veikloje – 2 atvejais (nuo 2 iki 0), tačiau padidėjo transporto – 5 atvejais (nuo 4 iki 9) bei apgyvendinimo ir maitinimo sektoriuje – 2 atvejais (nuo 0 iki 2).

Dvi mirtinos ir 17 sunkių nelaimių įvyko darbuotojui nukritus nuo aukštų pastatų ar įrenginių, 3 darbuotojai žuvo ir 7 buvo sunkiai traumuoti krentančių daiktų ar virstančių medžių, 16 darbuotojų paslydo ar nugriuvo, 6 patyrė sunkius sužalojimus dėl mechanizmų, vienas mirtinai užduso įkritęs į pjuvenų bokštą, du patyrė sunkias traumas dirbdami su galvijais, vienas patyrė sunkius nudegimus.

Ne visos nelaimingų atsitikimų aplinkybės baigtos tirti.

Įvykių darbe metu tarp sunkiai nukentėjusių nustatyti du neblaivūs darbuotojai.

Duomenys pateikti be eismo įvykių.