Pereiti į pagrindinį turinį

Nepatikslinus deklaracijų 2 proc. parama gavėjų nepasieks

2012-04-20 05:00
Nepatikslinus deklaracijų 2 proc. parama gavėjų nepasieks
Nepatikslinus deklaracijų 2 proc. parama gavėjų nepasieks / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Iki gegužės 1-osios gyventojai gali apsispręsti, kam skirti 2 proc. paramą nuo sumokėto pajamų mokesčių. Tačiau netgi tai padarę, tačiau iki tam tikro laiko nepatikslinę savo pajamų deklaracijų, gavėjus gali palikti be paramos.

Iki šiol pajamų deklaracijas gyventojai turėdavo patikslinti iki liepos 1 d., antraip jų skirta parama organizacijoms papildydavo valstybės biudžetą. Šiemet netikslias pajamų deklaracijas gyventojai galės tikslinti mėnesiu ilgiau – iki liepos 31 d.

Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovas spaudai Darius Buta patikino, kad terminas pratęstas dėl gyventojų patogumo, nors anksčiau skundų dėl per ankstyvo termino nebuvo sulaukta.

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, šiais metais gyventojai pateikė daugiau nei 200 tūkst. prašymų skirti 2 proc. paramą. Praėjusiais metais tuo pačiu metu buvo pateikta apie 192 tūkst. prašymų.

Pernai apie 5 tūkst. gyventojų nepašalino pajamų deklaracijose nustatytų klaidų ir trūkumų, todėl jų 2 proc. pajamų sumos parama liko valstybės biudžete. Kiek neteisingai užpildytų ir nepataisytų deklaracijų jau esama šiemet, dar neskelbiama. Tai paaiškės tik birželį, kai Mokesčių inspekcija patikrins prašymus ir mokesčių mokėtojus informuos apie nustatytus trūkumus.

„Praėjusiais metais 2 proc. paramos už 2010 m. neskyrė apie 1 mln. tai padaryti galėjusių šalies gyventojų. Neskyrusių 2 proc. paramos gyventojų buvo daugiau nei skyrusių – pastarųjų buvo apie 0,5 mln.“, – sakė D.Buta.

Kita vertus, jis pabrėžė, kad paramos neskyrusių suma būtų panaši kaip ir paramą skyrusių. Tarp nepasinaudojusių galimybe skirti 2 proc. paramą buvo daugiau gyventojų, kurių sumokėtas gyventojų pajamų mokestis yra nedidelis, tad atitinkamai maža ir parama.


Gyventojų organizacijoms skirta 2 proc. parama

Metai Gyventojai (tūkst.) Skirta parama (mln. litų)* Organizacijų skaičius (tūkst.)

2011 414 36,5 17,7

2010 456 40 16,7

* Apytiksliai duomenys

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų