Pereiti į pagrindinį turinį

Šiauliai skelbia šildymo sezono pradžią

2024-10-08 14:51 diena.lt inf.

Šiauliai antradienį paskelbė šildymo sezono pradžią. Gyventojus šiluma turėtų pasiekti ne vėliau nei penktadienį, skelbiama savivaldybės interneto puslapyje.

freepik.com nuotr.

Praėjusį ketvirtadienį mieste šildymas buvo įjungtas miesto švietimo įstaigoms, senelių ir vaikų globos namams, socialinių paslaugų centrui bei kompleksinių paslaugų namams „Alka“.

Įprastas šildymo sezonas antradienį pradedamas ir Panevėžyje, kur šildymas įjungtas namuose, įmonėse, organizacijose ir biudžetinėse įstaigose. Miesto švietimo bei sveikatos priežiūros įstaigos šildyti pradėtos praėjusią savaitę.

Savivaldybių atstovai pirmadienį BNS teigė, kad Klaipėdoje šildymo sezoną ketinama pradėti nuo kitos savaitės, o Vilniuje ir Kaune to daryti dar neplanuojama.

Iki šiol šildymo sezonas jau yra pradėtas Vilniaus, Kauno, Radviliškio, Telšių ir Pakruojo rajonuose, taip pat Tauragėje, Ukmergėje, Raseiniuose bei Rietavo savivaldybėje.

Šildymo sezonas paprastai pradedamas, kai tris paras iš eilės vidutinė paros temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių. Gyvenamųjų namų bei biurų savininkai ir patys gali anksčiau pradėti šildymo sezoną. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų