„Gerbiame aplinką, kurioje gyvename ir dirbame, taip pat mums svarbi pirkėjų nuomonė ir gyvūnų gerove besirūpinančių organizacijų rekomendacijos. Atsižvelgdami į šiuos aspektus, nusprendėme pirmieji iš prekybos tinklų kulinarijos gaminiuose nebenaudoti narvuose laikomų vištų kiaušinių. Tikimės, kad mūsų pavyzdys paskatins ir kitus verslus daugiau dėmesio skirti gyvūnų gerovei“, – teigia N. Kvietkauskaitė.
Pasak N. Kvietkauskaitės, įgyvendinant sprendimą atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių ir naudoti tik ant kraiko laikomų vištų kiaušinius, iškilo ir tam tikrų iššūkių. Susidūrus su ribota antros kategorijos kiaušinių pasiūla rinkoje, teko peržiūrėti tiekimo grandinę. Nors šių kiaušinių kaina rinkoje yra didesnė, „Iki“ kulinarijos gaminių pardavimo kainai tai įtakos neturės.
Prekybos tinklas skaičiuoja, kad kasmet vien kulinarijos gaminiams sunaudojama daugiau kaip 100 tūkst. kilogramų kiaušinių. Būtent visą šį didžiulį kiekį kiaušinių „Iki“ kulinarijos cechui nuo šiol tieks ant kraiko laikomų vištų kiaušinių augintojai.
Pasak N. Kvietkauskaitės, planuojama ateityje narvuose laikomų vištų kiaušinių nenaudoti ir konditerijos gaminiuose. Prekybos tinklas „Iki“ planuoja visiškai atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių iki 2025 m.
„Iki“ yra pirmasis prekybos tinklas Lietuvoje, visiškai nutraukęs prekybą gyva žuvimi. Paskutiniai gyvos žuvies akvariumai parduotuvėse buvo išmontuoti pernai pavasarį. Be to, pernai rudenį gyvūnus globojančioms organizacijoms „Iki“ skyrė 30 tūkst. eurų paramos.
Naujausi komentarai