Užkariauja gurmanų širdis
Tai, kad nealkoholinio „Švyturio Ekstra“ alaus skonis ypatingas, jau įvertino ne tik Lietuvos gyventojai, bet ir tarptautiniai tyrimai. Dėl šio gėrimo aludariai pelnė du Šveicarijos organizacijos ICERTIAS apdovanojimus – medalį už kokybę QUDAL ir Geriausio pasirinkimo (angl. „Best Buy Award“) medalį.
„Nealkoholinis alus neša savo pirmtako – įprastinio alaus – vėliavą ir toliau garsina mūsų kraštą. Pasaulio restoranuose ir baruose nealkoholinis alus užima vis reikšmingesnę vietą, tad ir jo įvertinimai įgauna vis didesnę svarbą. Kiekvienas apdovanojimas yra didelis pripažinimas mūsų nedidelei, bet senas tradicijas turinčiai šaliai – taip prisidedame prie mūsų krašto gastronomijos ir meistrystės tradicijų garsinimo, o mūsų alus atpažįstamas užsienyje ir pristato Lietuvą tiek pat, kiek, pavyzdžiui, juoda duona. Tad tikiu, kad tarptautinių įvertinimų už šio alaus skonį ir savybes tik daugės“, – sako Andrius Bagdzevičius, bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ rinkodaros vadovas.
Andrius Bagdzevičius. Partnerio nuotr.
Tikslas – garsinti Lietuvą
„Ne tik tikimės, bet ir keliame tikslą, kad nealkoholinio „Švyturio Ekstra“ vardas dar ne kartą – ir garsiai – skambėtų pasaulio alaus scenoje. Nealkoholiniam alui visame pasaulyje išgyvenant atgimimą, nuo šių metų išsikėlėme tikslą įrodyti mūsų nealkoholinio alaus kokybę ir tarptautiniuose konkursuose. Esu tikras, kad galime įrodyti, jog tarptautiniu lygiu mūsų šalies aludarių gaminys nenusileidžia kokybe ir aukščiausio lygio konkurentams iš viso pasaulio“, – teigė A. Bagdzevičius.
Tai įrodo ir vis didesnis gerbėjų ratas tarp užsienio alaus mėgėjų. Alus eksportuojamas į daugelį pasaulio valstybių, pasiekia net JAV, Kanadą ar lietuvišką alų atrandančias Tolimųjų Rytų valstybes – pavyzdžiui, auga eksportas į Pietų Korėją ir Taivaną.
„Alaus skonis – universali kalba ir, jei aludario kuriamas receptas bus išskirtinis, įdomus, paremtas aukščiausiais gamybos standartais, jis lengvai ras savo vietą ne tik ant apdovanojimų pakylos, bet ir vartotojų širdyse. Žinoma, malonu gauti tarptautinį įvertinimą, tai tik įrodo, kad kantrus mūsų darbas duoda rezultatų, tačiau taip pat malonu ir netikėta pamatyti ir alaus gurmaną, tolimiausiame pasaulio krašte užsisakantį ir vertinantį lietuvišką gėrimą“, – sakė A. Bagdzevičius.
Partnerio nuotr.
Sukūrė istoriją daugiau nei prieš 20 metų
„Švyturio“ daryklos sukurtas alus 2000-aisiais sukūrė istoriją kaip pirmasis Lietuvos alaus daryklų alus, pasiekęs vieną aukščiausių tarptautinių pripažinimų. Daugiau kaip prieš 20 metų „Švyturio Ekstra“ Jungtinėse Valstijose buvo apdovanotas Pasaulio alaus taurės (angl. „World Beer Cup“) sidabru, o po metų – ir Pasaulio alaus čempionato auksu.
„Nuo tada stebėjome apdovanojimų lietų – 2012 m. „Švyturio Ekstra“ laimėjo aukščiausią trijų žvaigždučių įvertinimą „Superior Taste Award“ apdovanojimuose ir tais pačiais metais uždėta vyšnia ant torto – iš JAV San Diego miesto parsivežtas jau ne sidabras, o geriausio pasaulio alaus titulas – alui suteiktas prestižiškiausių pasaulinių alaus varžybų Pasaulio alaus taurės aukso medalis. Tai buvo ypatingi metai – Klaipėdos aludarių alus oficialiai įkopė į pasaulinį aludarių olimpą“, – prisiminė A. Bagdzevičius.
Partnerio nuotr.
Kartelė pakelta aukštai
Lietuvos aludarių kuriamo alaus apdovanojimai tuo nesibaigė. 2014 m. Pasaulio alaus apdovanojimuose (angl. „World Beer Awards“) „Švyturio Ekstra“ įvertintas aukso medaliu lagerio kategorijoje ir pripažintas geriausiu Dortmunder stiliaus alumi Europoje. Titulą dar kartą pavyko apginti 2021 m, vėl iškovojus aukso medalį.
„Drąsiai galime sakyti, kad „Švyturio Ekstra“ yra vienas labiausiai pasaulyje pripažintų lietuviškų alaus prekių ženklų, pelniusių aukščiausio lygio laimėjimus, tai įrodo ir pastarųjų metų laimėjimai. Unikalus, lietuviškų tradicijų alus, besirungiantis Dortmunder stiliaus kategorijoje, ne kartą aplenkė šio alaus virimo tradicijas puoselėjančius vokiečius, nors jie šį alų verda jau beveik 150 metų. Dabar estafetę perima mūsų nealkoholinis alus – kartelė pakelta labai aukštai, bet turime tokių varžybų patirties, tad tikiu mūsų aludarių gebėjimu nustebinti tarptautinių konkursų komisijas“, – vertino A. Bagdzevičius.
Pasak jo, užbaigdami gaminti nealkoholinį „Švyturio Ekstra“, aludariai sugeba išlaikyti turtingą visų gamyboje naudojamų recepto dalių sukurtą skonį. Procese naudojama membraninė mikrofiltracija – sudėtingas ir už kitus kur kas brangesnis metodas, tačiau vartotojams tai leidžia pasiūlyti sodrų, nepakitusių skoninių savybių nealkoholinį alų.
Naujausi komentarai