Pereiti į pagrindinį turinį

Pasiruošti mokslo metams vaikų dienos centrų auklėtiniams padės ir „Lidl“ su pirkėjais

2024-08-26 10:26 diena.lt inf.

Vaikų dienos centruose kasdien lankosi tūkstančiai Lietuvos vaikų, kiekvienas jų čia ne tik gauna maisto, bet ir sulaukia dėmesio, šilumos ir jaukumo. Jau šešerius metus prekybos tinklas „Lidl“ klientams suteikia galimybę taromatuose paaukoti vaikų dienos centrams. Per antrąjį šių metų ketvirtį klientų ir „Lidl“ suteikta parama siekė 22,5 tūkst. eurų. Pasak vaikų dienos centrų atstovų, šiuo metu parama itin palengvina pasiruošimo naujiems mokslo metams iššūkius.

„Lidl Lietuva“ socialinio projekto metu taromatais besinaudojantys prekybos tinklo lankytojai gali už depozitą gautą sumą paaukoti vaikų dienos centrams, o prekybos tinklas ją padvigubina. Per šiuos metus vaikų dienos centrams jau paaukota daugiau kaip 40 tūkst. eurų, o nuo projekto pradžios – per 550 tūkst. eurų.

„Vaikų dienos centrai yra neįkainojama parama vaikams iš socialiai pažeidžiamų šeimų – jie suteikia ne tik saugią aplinką, bet ir galimybę pavalgyti, dalytis kasdieniais džiaugsmais ir rūpesčiais, bendrauti su draugais. Jau šešerius metus trunkanti mūsų iniciatyva rodo, kad „Lidl“ klientai nuosekliai stengiasi užtikrinti geresnį rytojų tiems, kuriems to labiausiai reikia. „Lidl“ didžiuojasi galėdama dvigubinti pirkėjų suaukotą sumą ir taip padėti vaikams augti ir tobulėti“, – sakė „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Paramą „Lidl Lietuva“ lygiomis dalimis išdalija vaikų dienos centrus globojančioms organizacijoms – „Gelbėkit vaikus“, „Caritas“ ir Maltos ordino pagalbos tarnybai.

Vasara: pramogų vaikų dienos centruose šiltuoju metų laiku tikrai netrūko – vaikai važiavo prie jūros, aplankė sostinę, dalyvavo edukacijose, miestų ir miestelių renginiuose. „Lidl Lietuva“ archyvo nuotr.

Vasarą nuotykių nestigo

Pasak organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinės direktorės Rasos Dičpetrienės, globojamų vaikų dienos centrų auklėtiniai dėl „Lidl“ klientų gerumo galėjo džiaugtis aktyvia ir itin turininga vasara.

„Vasara mūsų vaikams asocijuojasi su laisve, šiluma ir pramogomis. Vaikų dienos centruose jų šiltuoju metų laiku tikrai netrūko – vaikai važiavo prie jūros, aplankė sostinę, dalyvavo edukacijose, miestų ir miestelių renginiuose. Ne viename vaikų dienos centre vyko ir dienos stovyklos, kuriose lankėsi kviestiniai svečiai, o už aktyvias veiklas laukė prizai. Viso to galėjo nebūti, jei ne organizacija ir jos kasdiene veikla tikintys rėmėjai, tarp kurių – prekybos tinklas „Lidl“ ir jo klientai, taromatuose atgautą sumą aukojantys vaikų dienos centrams“, – sakė R. Dičpetrienė.

„Lidl Lietuva“ archyvo nuotr.

Jai pritaria ir maltiečių Vakarų regiono programų vaikams ir jaunimui koordinatorė Eugenija Damulytė ir priduria, kad vasara pareikalavo daug investicijų – tiek laiko, tiek finansinių.

„Vasarą centrų vadovams vaikų užimtumas yra iššūkis, reikia daug išmonės, kad laisvalaikis būtų įdomus, kitoks nei per mokslo metus. Itin stengėmės, kad atostogos vaikams būtų įsimintinos, su daug nuotykių, išvykų, žygių. Norime, kad moksleiviai sustiprėtų fiziškai ir į klases sugrįžtų su įspūdžiais, kurie būtų ne mažesni nei brangiuose kurortuose atostogavusių bendraklasių“, – tvirtino E. Damulytė.

Didžiausias iššūkis – pasiruošti naujiems mokslo metams

„Carito“ vaikų dienos centrų koordinatorės Jūratės Blinstrubaitės teigimu, kai pats vasaros nuotykių įkarštis, vaikų dienos centrų vadovai jau galvoja apie artėjančius mokslo metus ir rudens laukia su šiokiu tokiu nerimu.

„Padedant „Carito“ savanoriams ir dienos centrus lankančių vaikų tėveliams, atnaujiname patalpas, inventorių, rūpinamės naujų kompiuterių įsigijimu ir kitomis priemonėmis, kurios skirtos mažiesiems ir paaugliams iš pažeidžiamų šeimų ugdyti. Didžiausias lėšų poreikis – padėti nepasiturinčių šeimų vaikams pasiruošti naujiems mokslo metams, aprūpinti juos kanceliarinėmis priemonėmis, uniformomis ir sportinėmis aprangomis“, – sakė J. Blinstrubaitė.

Maltiečių atstovė E. Damulytė priduria, kad stengiasi vaikus mokyklinėmis priemonėmis aprūpinti ne tik rudeniui, bet ir sukaupti rezervą ateičiai.

„Dienos centruose vaikai ruošia pamokas, tad neretai užduočiai atlikti prireikia naujo sąsiuvinio ar piešimo reikmenų. Skatiname vaikų atsakomybę ir tvarumo įgūdžius, kad priemonės būtų naudojamos taupiai ir pagal poreikius: naują priemonę imti tik tuomet, kai senoji nebetinkama. Taigi ruduo – pasiruošimo laikas ne tik rugsėjui, bet ir visiems ateinantiems mokslo metams“, – sakė E. Damulytė.

Apie iššūkius ruošiantis naujiems mokslo metams kalba ir „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė, kuri akcentuoja ir rūpinimosi emocine vaikų sveikata svarbą.

Patogu: „Lidl“ taromatai, kuriuose galima paaukoti vaikų dienos centrams. „Lidl Lietuva“ archyvo nuotr.

„Grįžtant į mokyklas, nemenku galvos skausmu tampa kanceliarinių prekių krepšelių suruošimas, vaikų aprūpinimas būtina sporto ar mokykline apranga. Labai norime, kad organizacijos „Gelbėkit vaikus“ įdiegtos ir vykdomos psichosocialinės programos, tokios kaip HEART, „TeamUP“, taptų kasdienėmis priemonėmis, kurios padėtų stiprinti vaikų emocinę sveikatą. Ši sritis šiuo metu yra mums prioritetas, kuriam ieškome ir skiriame daugiausia gaunamos paramos“, – tvirtino R. Dičpetrienė.

Prisidėti prie pagalbą vaikams teikiančių organizacijų veiklos gali visi, besinaudojantys prekybos tinklo „Lidl“ taromatais. Atidavus tarą taromatuose tereikia paspausti mygtuką „Aukoti“.

Paaukoti vaikų dienos centrams galima visose 74 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvėse Lietuvoje, kurios veikia 28 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų