Pereiti į pagrindinį turinį

„SBA Urban“ tęsia „Nemunaičių“ plėtrą: iškils gyvenamasis namas

2024-08-19 10:41 diena.lt inf.

Kauno savivaldybei suteikus statybų leidimą, SBA grupės nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovė tęsia „Nemunaičių“ rajono plėtrą Nemuno pakrantėje Kaune, H. ir O. Minkovskių gatvėje. Šalia naujo verslo centro „Hermanas“ planuojamas ir gyvenamojo namo projektas „Pasaka“, įkvėptas M. K. Čiurlionio ir jo kūrinių. Daugiau nei 8000 kv. m pastato statybos prasidės rugsėjį. Vientisos stilistikos projekto architektūrą tęsia Nacionalinės premijos laureato Rolando Paleko architektų studija.

Kurs naująjį Kauno centrą

„Su gyvenamojo projekto „Pasaka“ startu, pilna apimtimi pradedame antrąjį „Nemunaičių“ etapą. Pradedame kurti naująjį Kauno centrą plėsdami kaunietiško gyvenimo širdį. Projektas taps vieta būti – gyventi, dirbti ir leisti laiką. Pilnas gyvybės, meno ir išskirtinių patirčių. Investicijos į visą II etapą sieks 53 mln. eurų, o su „Pasaka“ rinkai pasiūlysime 95 modernius ir didžiąja dalimi į Nemuną orientuotus butus. Sėkmingai realizavę butus pirmuosiuose projekto namuose ir sulaukę didelio susidomėjimo, tikime, kad kokybiško būsto ant Nemuno kranto paklausa Kaune – tik augs“, – sakė „SBA Urban“ bendrovės „Urban LIVE“, vystančios „Nemunaičius“, direktorė Inga Navickaitė.

Inga Navickaitė. „SBA Urban“ nuotr.

„Pasaka“ kurta taip, kad didžioji dalis gyventojų galėtų mėgautis vaizdu į Nemuną. Daug dėmesio skirta ir pastato funkcionalumui, patogiam gyvenimui, o pagrindinis akcentas čia – privatus ir erdvus kiemas su žaliosiomis ir poilsio erdvėmis.

Antrasis projekto etapas – tik kairiojo Nemuno kranto pokyčių pradžia. Iš viso iki 2030 m. „Nemunaičiai“ iš 3 hektarų teritorijos plėsis iki 6 hektarų. Pasak I. Navickaitės, išskirtinės architektūros rajonas kurs ir formuos naująjį Kauno centrą. Planuojamos viešosios erdvės, centrinė aikštė ir gyva komercinė zona kavinėms, restoranams, parduotuvėms. Šalia „Nemunaičių“ projektuojama ir gražiausia Nemuno promenada, kuri tęsis 500 metrų.

„Pasakos“ architektai – R. Paleko architektų studija. „SBA Urban“ nuotr.

A++ energinės klasės „Pasaka“ – 7 aukštų, iš kurių pirmieji du – skirti komercinei veiklai. 95 butų projekte „SBA Urban“ rinkai siūlys 28–80 kv. m 1–4 kambarių butus, su galimybe juos apjungti ir susikurti išskirtinį būstą beveik 160 kv. m erdvėje. Statybos darbų pradžia planuojama rugsėjo pradžioje, o butų rezervacijų startas rugsėjo pabaigoje.

Rajonas, įkvėptas M. K. Čiurlionio kūrybos

„Visus projektuojamus pastatus planuojame kurti ir pavadinti įkvėpti Čiurlionio kūrybos. „Pasaka“ – pirmasis, ypač tinkantis naujai iškilsiančiam gyvenamajam namui. Čia naujakuriai pradės kurti naują gyvenimą ir savo asmenines istorijas, o „Nemunaičiuose“ planuojama infrastruktūra, aplinka, ranka pasiekiama M. K. Čiurlionio koncertų salė, Nemuno saloje pradėsianti veikti „Mokslo sala“, Žalgirio arena sudarys galimybes susikurti savo asmeninę pasaką. Įtraukiančią ir nuolat stebinančią naujais atradimais – nuo meno iki architektūros ir bendruomenės. Žavėtis ir pasijusti kaip pasakiškoje svajonėje kviesime ne tik gyventojus, bet ir čia dirbsiančius bei lankytojus“, – sakė I. Navickaitė.

„Pasaka“: pimieji „Nemunaičiai“. „SBA Urban“ nuotr.

Pasak Rolando Palekto architektų studijos architektės Dalios Uogintės, ant Nemuno kranto iškilsiantis projektas bus matomas iš tolimų miesto taškų, todėl jam pasirinkta išraiškingesnė forma.

„Virš natūralių formų apželdintos kalvos, „Pasaka“  – lyg pakibęs, griežtų taisyklingų formų pastatas. Daug dėmesio skyrėme išplanavimui, kur didžioji dalis butų galėtų mėgautis pasakišku vaizdu į Nemuną. O pati forma suformuoja uždarą pastato kiemą, kuriame planuojama gausi augalija, užtikrinanti jaukumą ir privatumą“, – sakė projektą kūrusi D. Uogintė.

Projekte planuojama per 800 kv. m komercinių patalpų nuomai, kuriose įsikurs medicinos centras, maitinimo įstaiga bei kiti verslai, siūlantys paslaugas tiek gyventojams, tiek ir biurų darbuotojams.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų