Pereiti į pagrindinį turinį

Didžioji intriga palikta finalui

2008-10-22 09:00

Priešpaskutiniame šių metų "Formulės-1" čempionato etape Kinijoje visi taškai ant "i" nebuvo sudėlioti, nors šios lenktynės nuo prieš tai vykusių Japonijos "Grand Prix" skyrėsi kaip diena nuo nakties.

Jei Fudži trasoje favoritai, kovodami dėl čempiono titulo, leido sau lenktyniauti itin agresyviai, Šanchajuje ir Lewisas Hamiltonas ("McLaren"), ir Felipe Massa ("Ferrari") važiavo ramiai ir racionaliai. Gal juos apramino Japonijoje abiem pilotams teisėjų skirtos baudos, o gal abu lenktynininkai įvertino ankstesnes klaidas ir suskaičiavo prarastus taškus? Bet kuriuo atveju racionaliai lenktyniaudami jie pasiekė daugiau: pirmiausia abu pelnė taškų, antra – nusikratė trečiojo pretendento į čempionus Roberto Kubicos ("BMW Sauber").

Britas klaidų nedarė

Šanchajuje dominavo L.Hamiltonas – iškovojęs "pole-position" anglas puikiai startavo ir, sėkmingai atsiplėšęs nuo "Ferrari" pilotų, pelnė labai svarbią pergalę. Pagrindiniu Lewiso varžovu šįkart tapo Kimi Raikkonenas, persekiojęs anglą didesniąją varžybų dalį.

Tiesą sakant, į varžybų pabaigą klausimas buvo ne kas nugalės, bet kaip K.Raikkonenas praleis į priekį savo komandos draugą F.Massą. Buvo aišku, kad tai įvyks, tiesiog buvo įdomu stebėti, kaip tai bus atlikta: subtiliai ar paprastai. "Ferrari" atstovai pasirinko antrąjį variantą – suomis sumažino tempą, ir brazilas jį aplenkė. Toks sprendimas savaime suprantamas – kai kovojama dėl čempiono titulo, svarbus kiekvienas taškas. Jeigu F.Massa būtų užėmęs trečią vietą, jis atsiliktų nuo L.Hamiltono devyniais taškais, jei antrą – atsilieka septyniais.

Tiesiog įdomu, kad komandinė taktika "Formulės-1" lenktynėse draudžiama, tačiau teisėjai minėto epizodo net nenagrinėjo, jo nekomentavo ir "McLaren" vadovas Ronas Dennisas. Beje, šio vadovaujama komanda jau atsilieka nuo "Ferrari" 11 taškų, tad paskutiniame etape kova dėl Konstruktorių taurės tampa veikiau teorinė. Kur kas optimistiškiau R.Dennisą nuteikia asmeninė įskaita: L.Hamiltonui tereikia finišuoti penktam, ir jis – čempionas.

Paguodos turnyras

Jei pagrindinė lenktynių intriga tapo "Ferrari" pilotų dvikova, antrosios herojais tapo Heikki Kovalainenas ("McLaren") ir Fernando Alonso ("Renault"). Suomis lenktynių pradžioje buvo trumpam aplenkęs ispaną, tačiau šis netrukus poziciją atsiėmė. Pilotai varžėsi ne tik dėl taškų etape, bet ir dėl vietos asmeninėje įskaitoje. Kova baigėsi subliuškusia H.Kovalaineno bolido padanga, dėl kurios suomis palaidojo viltis pelnyti taškų. F.Alonso užėmė ketvirtą vietą Šanchajuje ir pakilo į šeštą asmeninės įskaitos vietą.

Trečias nežinomasis

Kinijoje nepasisekė R.Kubicai – nors 12-as startavęs lenkas iškovojo tris taškus, jų nepakako, kad galėtų bent teoriškai pratęsti kovą dėl čempiono titulo. Dabar jo laukia kitas iššūkis – kova su K.Raikkonenu dėl trečios asmeninės įskaitos vietos. Kol kas šioje dvikovoje Robertas pirmauja 6 taškais.

Paskutinis 2009-ųjų F-1 čempionato etapas vyks lapkričio 2-ąją Brazilijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų