Pereiti į pagrindinį turinį

Naujas vagišių taikinys – "Hondos"

2008-12-17 09:00
Naujas vagišių taikinys – "Hondos"
Naujas vagišių taikinys – "Hondos" / Redakcijos archyvo nuotr. Nuostolis: išplėšus porą pagalvių žala siekia apie 5 tūkst. litų.

Prieš pusmetį masiškai saugos pagalves iš automobilių "Peugeot 307" lupę vagys šįkart nusitaikė į "Hondos" modelius "Accord" ir "Civic".

27-erių vilnietis Aivaras B. lapkričio viduryje taip pat nukentėjo nuo vagišių atakos. Jeruzalės rajone gyvenantis vyras vairuoja įmonės nuomojamą 2007 m. gamybos automobilį "Honda Accord". Vieną rytą jis rado daugiabučio kieme paliktą mašiną išdaužtu langu ir be oro pagalvės, išluptos iš vairo. Keleivio pusėje esančios pagalvės vagys neįveikė. Nors daiktadėžėje buvo ir navigacijos įranga, tai vagių nesudomino.

Policijai pranešęs apie vagystę, Aivaras B. išgirdo, kad pareigūnai į įvykio vietą atvyks po keturių valandų. "Reikėjo skubėti į darbą, negalėjau tiek laukti. Jie pasiūlė pačiam atvažiuoti iki komisariato, tad prasišlaviau stiklus ir nuvažiavau. Be to, ant automobilio buvo palikta kraujo pėdsakų. Tačiau policijoje paaiškino, kad norint nustatyti, ar kraujo mėginys sutampa su kuriuo nors esančiu jų bazėje, gali užtrukti iki pusės metų", – apie tyrimo tempą pasakojo nukentėjęs vilnietis.

Daug greičiau pavyko sutvarkyti automobilį. Per porą dienų servise meistrai įdėjo naują stiklą, dar savaitę vyrui teko važinėti be oro pagalvių. Nors iš pradžių serviso atstovai kalbėjo, kad oro pagalvių teks laukti mažiausiai du mėnesius, prabėgus porai savaičių po vagystės, automobilis buvo visiškai sutvarkytas.

"Hondos" automobilius parduodančios ir juos prižiūrinčios bendrovės "Veho" atstovų teigimu, išdaužus durelių langą ir išplėšus porą pagalvių, žala siekia apie 5 tūkst. litų. Jeigu vagys apgadina ir daugiau apdailos detalių, nuostoliai išauga iki 8–9 tūkst. litų.

Nors tikslių skaičių policija neatskleidžia, nuo lapkričio Vilniuje saugos pagalvės buvo pavogtos iš maždaug keliasdešimt "Hondos" automobilių. Manoma, kad Baltupių, Šiaurės miestelio ir Jeruzalės rajonuose siautėjanti gauja vykdo užsakymą iš užsienio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų