Pereiti į pagrindinį turinį

Rotušės aikštėje vietoj Kalėdų miestelio – burbulas

2012-12-27 21:31
Rotušės aikštėje vietoj Kalėdų miestelio – burbulas Rotušės aikštėje vietoj Kalėdų miestelio – burbulas Rotušės aikštėje vietoj Kalėdų miestelio – burbulas Rotušės aikštėje vietoj Kalėdų miestelio – burbulas Rotušės aikštėje vietoj Kalėdų miestelio – burbulas Rotušės aikštėje vietoj Kalėdų miestelio – burbulas Rotušės aikštėje vietoj Kalėdų miestelio – burbulas Rotušės aikštėje vietoj Kalėdų miestelio – burbulas Rotušės aikštėje vietoj Kalėdų miestelio – burbulas Rotušės aikštėje vietoj Kalėdų miestelio – burbulas Rotušės aikštėje vietoj Kalėdų miestelio – burbulas Rotušės aikštėje vietoj Kalėdų miestelio – burbulas Rotušės aikštėje vietoj Kalėdų miestelio – burbulas Rotušės aikštėje vietoj Kalėdų miestelio – burbulas

Mediniai namukai, apkabinti lempučių girliandomis, ar didžiulis, sniego kalną primenantis, burbulas? Koks Kalėdų miestelis Rotušės aikštėje vilniečiams ir miesto svečiams priimtinesnis?

Nauja koncepcija pasiteisino

Ne vienus metus Rotušės aikštėje vilniečius ir miesto svečius džiuginęs Kalėdų miestelis su mediniais namukais jau pernai pakeitė savo vaizdą. Dabar jų vietoje išdygęs didžiulis pripūstas burbulas, kuris vienus žavi ir primena milžinišką sniego pusnį, kitiems malonių, juo labiau šventinių jausmų, nekelia.

Švenčių organizatorių teigimu, Kalėdų miestelio koncepcija pakeista tikslingai – atsižvelgiant į prekybininkus ir pirkėjų srautus.

„Kalėdų miestelis yra toks pat kaip pernai, tik šiemet jis gerokai dailesnis. Ta praėjusių metų idėja pasiteisino. Senasis Kalėdų miestelis visiškai nefunkcionavo, nebuvo apyvartos ir lankytojų, jis merdėjo. O tokia koncepcija, kuri yra dabar, - šildomas, patogios vietos prekybininkams ir generuoja tikrai nemažus srautus“, - apie pripūstą burbulą Rotušės aikštėje, kuriame įsikūrė Kalėdų miestelis, sakė šiųmečių Kalėdų renginių sostinėje koordinatorė Vilma Balčiūnienė.

Sutraukia būrius žmonių

Toks miestelis – pripučiamas – jau buvo ir pernai. V.Balčiūnienė teigė, kad mėginant priimti sprendimą buvo palyginti visi variantai ir galiausiai nuspręsta, kad šis yra vienintelis, kuris suveikė. „Prieš tai buvę miesteliai neveikė, prekybininkai buvo nepatenkinti ir miestiečių srautų juose nebuvo“, - tvirtino pašnekovė.

Pasak jos, mediniai namukai visiškai nepasiteisino, esą baiginėjantis turgeliui anksčiau prekybininkai net nebeateidavo prekiauti. V.Balčiūnienės teigimu, tada nebuvo srautų, nebuvo naudos verslui. O štai pernai apskritai buvo svarstoma Kalėdų miestelio visiškai atsisakyti. Tačiau praėjusį gruodį Rotušės aikštėje iškilusi palapinė pritraukė miestiečių – pašnekovė tvirtino, jog žmonių srautai buvo milžiniški.

„Ir šiemet jie yra tokie pat, vadinasi, jis toks yra patrauklesnis miestiečiams. Dabartinis Kalėdų miestelis šildomas, gražus. O kodėl jis nešventiškas? Labai originali jo forma, jis gražiai apšviestas, miestiečiai jį vertina puikiai, visi atėję juo žavisi“, - teigė Kalėdų renginių koordinatorė.

Prekybininkus džiugina šiluma

Gerų žodžių šiųmečiam Kalėdų miesteliui negaili ir juo džiaugiasi ir patys prekybininkai. Jų žodžiais, čia daug geriau, šilčiau, jaukiau. Nebe pirmus metus meduoliais miestelyje prekiaujanti Aistė sakė, kad didelis šio miestelio pranašumas – stogas virš galvos ir kiaurai nepučiantis vėjas.

„Oras jau turi mažai reikšmės, gali lyti, gali snigti, ateini čia ir gali jaukiai pasibūti“, - nuomone dalijosi mergina.

Mažomis spurgomis ir vaisvandeniais prekiaujanti Orinta burbulinį Kalėdų miestelį vadino kur kas įdomesniu nei mediniai namukai. O esą žvelgiant iš prekybininko pusės – šiluma yra svarbiausia. „Ir vietos čia daugiau, gali viską išsidėti. Aišku, lemputėmis nukabinėti mediniai namukai atrodo kalėdiškiau, bet juose šalta“, - šypsodamasi kalbėjo pardavėja.

Tiesa, prekybininkų atžvilgiu Kalėdų miestelio koncepcija per pastaruosius kelerius metus taip pat pakito. V.Balčiūnienės teigimu, buvo siekiama sutraukti tik tuos, kurie prekiauja skaniais kalėdiniais saldumynais. Taip pat buvo norima, kad šeimos su vaikais atėję turėtų galimybę pavalgyti, ką nors skanaus nusipirkti.

„Surinkome tuos prekybininkus, kurie savo produkciją eksportuoja į užsienį: šokoladai, meduoliai, spurgytės ir pan. Mugėje yra visko: nuo sumuštinių, sriubos, iki nealkoholinio labai skanaus grogo. Tiesiog kalėdinis valgiaraštis, koks ir yra būdingas tokiems miesteliams“, - sakė renginių koordinatorė.

Primena sniego pusnį

Kalėdų miestelis, einant nuo Pilies gatvės Rotušės link, beveik užstoja pastatą. Tačiau Rotušės šeimininkui šis „sniego kalnas“ nė kiek netrukdo.

„Va dabar stoviu už durų ir atrodo, kad ten didelė sniego pusnis. Man patinka. O viduj dar nebuvau. Manau, gerai, kad yra tam tikrų naujovių. Lygiai kaip ir tas šviečiantis fontanas, taip ir šita sniego pusnis“, - sakė Rotušės ceremonimeistras.

S.Pilinkus pajuokavo, esą gerai, kad tikro sniego dabar nėra, nes jei būtų pusnynai, kurie buvo prieš keletą dienų, viskas atrodytų kitaip. „Gal ir graudžiau. Ir tada nameliai tiktų labiau. Bet dabar kadangi pusnių nėra, man visai patinka“, - sakė pašnekovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų