Pereiti į pagrindinį turinį

„Vilnius Mama Jazz“: du ciklo „13“ koncertai

2014-06-13 03:00

Šį penktadienį tarptautinis džiazo muzikos festivalis „Vilnius Mama Jazz” Vilniuje pristato du ciklo „13” koncertus.

Š. Mažeikos / BFL nuotr.

Šį penktadienį tarptautinis džiazo muzikos festivalis „Vilnius Mama Jazz” Vilniuje pristato du ciklo „13” koncertus.

Svetainėje-bare „Veranda” ( Kęstučio g. 39) 20 val. gros Jazz Trio (Arkadijus Gotesmanas, Eugenijus Kanevičius ir Mindaugas Vadoklis).

Arkadijus Gotesmanas yra vienas kūrybingiausių ir universaliausių Lietuvos perkusininkų. Jis groja ne tik džiazą, bet ir naujausią akademinę muziką, rašo scenarijus muzikiniams performansams ir instaliacijoms, kuria ir įrašinėja muziką teatrui, atlieka ją spektakliuose, gyvai garsina nebylius kino filmus.

Eugenijus Kanevičius – vienas universaliausių Lietuvos bosininkų. Eugenijus muzikavo su visais žymiausiais Lietuvos džiazo kūrėjais,  nuolat dalyvauja šalies ir užsienio  džiazo festivaliuose. 2004 metais Eugenijaus Kanevičiaus veikla buvo įvertinta Lietuvos muzikų sąjungos „Auksiniu disku“.

Vienas talentingiausių jaunosios kartos šalies trimitininkų Mindaugas Vadoklis dar besimokydamas Klaipėdos Universitete, muzikanto karjerą pradėjo Lietuvos Radijo ir Televizijos bigbende. 2007 m. prisijungė prie Krašto apsaugos savanorių bigbendo, kuriame groja iki šiol.

„Swedbank“ pirmo aukšto fojė (Konstitucijos pr. 20A) 15.30 val. koncertuos Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos džiazo ansamblis, vadovaujamas Vytauto Labučio.

Mokyklinis kolektyvas pasižymi visais vaikų ansamblio privalumais – entuziazmu, žaismingumu, energija. Repertuarą sudaro džiazo standartai, originaliai aranžuoti specialiai šiam ansambliui ir pagardinti netikėtais humoristiniais posūkiais.

„Džiazas yra namai visiems atlikėjams, kurie nori kurti, groti ir rasti kažką naujo. Tokie koncertai, kokius mes rengiame kiekvieno mėnesio tryliktą dieną, taip pat yra atradimai. Tikiu, kad daugelis tų jaunų muzikantų, segėjusių mūsų festivalio ženklelį, kils į svaigias, bet galvos nesusukančias muzikos aukštumas”, – sakė „Vilnius Mama Jazz” sumanytoja ir organizatorė Judita Bartoševičienė.

Festivalio organizatoriai nusprendė šių metų tryliktąjį tarptautinį festivalį, įvyksiantį lapkričio mėnesį, pasitikti koncertų ciklu „13”: kiekvieno mėnesio tryliktą dieną vis kitoje vietoje vyksta įdomūs koncertai.

Birželio 13-osios, penktadienio koncertai – jau septintasis kartas, kada pristatomi ciklo renginiai. Pirmieji šeši įvyko Vilniuje, o vasarą koncertų georafiją prasiplėtė.             

Tą pačią birželio 13-ąją Birštono Kurhauze koncertuos grupė InSearch (Juozas Martinkėnas, Nojus Jurkus, Paulius Adomėnas ir Mantas Augustaitis).

Muzikos klube „Druskininkų kolonada” koncertuos Giedrė Kilčiauskienė ir džiazo trio: Andrejus Polevikovas, Vytis Nivinskas, Darius Rudis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų