Pereiti į pagrindinį turinį

Ant marių ledo skleidėsi burės (papildyta)

2012-02-12 21:00
Ant marių ledo skleidėsi burės (papildyta)
Ant marių ledo skleidėsi burės (papildyta) / Artūro Morozovo nuotr.

Savaitgalį ant Kauno marių ledo vyko žiemos buriavimo Europos čempionato Lietuvos turas. Šeštadienį vėjas nuvylė susirinkusius sportininkus, tačiau sekmadienį leido atsigriebti.

Sinoptikai savaitgalį prognozavo žiemiškus orus, tačiau vien to žiemos buriuotojams nepakako. Šeštadienį dūmai iš kaminų kilo tiesiai ir gražiai į dangų, o tai reiškė, kad vėjo nėra. „Minimalus vėjo greitis mums reikalingas. Bent jau 2 metrų per sekundę“, – paaiškino varžybų teisėjas.

Pagal prognozes buvo matyti, kad šeštadienis iki pat sutemų bus be vėjo. Sekmadienio prognozės suteikė vilčių. Pirmas startas buvo duotas dar prieš vidurdienį. Susirinko 19 žiemos buriuotojų.

Ant Kauno marių ledo ties Jachtklubu buvo pažymėta trasa. Žiūrovai galėjo varžybas stebėti ne nuo kranto, bet pačioje trasoje. Aiškiai matėsi, kaip sportininkai pasikinko vėją. Buriuotojai ant ledo ėmė piešti aštuoniukes.

Šių metų žiemos burlenčių Europos taurės etape pirmąsias prizines vietas užėmė latviai. Slalomo rungtyje niekas neprilygo latviui Janiui Preiss‘ui, kuris antroje vietoje paliko savo tautietį Aleksandrą Leontjevą. Trečiąją vietą iškovojo mūsų šalies atstovas iš Biržų Andrius Šliuburys.

Kurso rungtyje (angl. course race) tituluoti latviai vėl pasidalino pirmąsias dvi vietas, tik šioje rungtyje stipresnis buvo Aleksandras Leontjevas, iškovojęs pirmąją vietą, antroji atiteko Janiui Preiss‘ui ir trečioji Lietuvos atstovui – kauniečiui Arvydui Moliušiui.

Ant užšalusių Kauno marių burlenčių sporto entuziastai varžėsi buriuodami ledrogėmis. Tarptautinėse varžybose, kurias organizuoja VšĮ „Ekstremalus sportas“, rungėsi geriausieji Lietuvos, Latvijos ir Suomijos žiemos buriavimo meistrai.

Džiugu, kad į mūsų šalyje vykstančias varžybas atvyko aukštą reitingą pasaulyje turintys burlentininkai tokie, kaip Janis Preiss‘as ir Leontjevas“ sakė teisėjas Robertas Gradauskas. Pasaulinėje burlenčių formulės klasėje šie sportininkai užima aukštas reitingo vietas.

Šį kartą varžybos dėl silpno vėjo pareikalavo itin didelės dalyvių fizinės ištvermės, o kurso rungtyje vienas iš lemiamų veiksnių buvo greitas startas.

„Sportininkai savo įgūdžius paprastai lavina vandenyje, o ne ant ledo. Todėl vėjo kinkymas čiuožiant ledrogėmis nėra įprastas uždavinys ir sėkmę lemia sportininko techniniai sugebėjimai“, – įsitikinęs buriuotojas Aleksandras Leontjevas.

Kiti 2012 metų Europos žiemos buriavimo taurės etapai vyks Latvijoje, Estijoje ir Suomijoje. Kiekvieno etapo rezultatai bus sumuojami ir žiemos pabaigoje bus žinomi geriausieji šios žiemos Europos buriuotojai.

Žiemos buriavimas, jėgos aitvarai ir kitos vėju kinkomos ekstremalaus sporto šakos Lietuvoje tampa vis populiaresnės. Savaitgalį Kauno marių trasa buvo pilna ne tik varžybų dalyvių ir jų palaikymo komandų.

Žmonės pramogavo, kai kurios su vaikais atvykusios šeimos čiuožinėjo rogutėmis. Pramogaudami šeimininkai nepamiršo ir savo augintinių. Kauno marių ledo užteko visiems.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų