Pereiti į pagrindinį turinį

"Balkonas" pasakos apie vaikystę

2008-10-11 09:00 diena.lt inf.
"Balkonas" pasakos apie vaikystę
"Balkonas" pasakos apie vaikystę / Tomo Černiševo nuotr.

Devintasis dešimtmetis, mažas Lietuvos provincijos miestelis ir begalinis vaikų noras bendrauti, pažinti gyvenimą. Tokie kino filmo "Balkonas" motyvai jau greitai pasieks kino teatrų ekranus.

Naujausio režisierės Giedrės Beinoriūtės vaidybinio filmo premjera vyks spalio 16 d. kino centre "Forum Cinemas Vingis".

Juostos autorės teigimu, "Balkonas" ypatingas tuo, kad pagrindinius vaidmenis atlieka vaikai. Joje pasakojama apie mažųjų tarpusavio santykius, mūsų laikams neįprastą bendravimą iš balkono.

"Anksčiau, žiūrėdama užsienio šalių filmus, kuriuose vaidindavo vaikai, pagalvodavau, kad Lietuvoje nieko panašaus nufilmuoti neįmanoma. Tačiau "Balkono" filmavimas pakeitė mano požiūrį. Vaikai aikštelėje nesiliaudavo stebinti, vaidindavo ilgiausias scenas nestabdant kameros, jausdami ir kadrą, ir ritmą, ir mizansceną, atlikdami subtiliausius vaidybinius niuansus", – gražių žodžių mažiesiems aktoriams negailėjo G.Beinoriūtė.

Režisierė pripažino, kad juostos scenarijus buvo parašytas maždaug prieš dešimt metų. Bet įgyvendintas tik dabar.

"Tokio filmo idėja man kilo tada, kai draugė Joana papasakojo prisiminimus iš savo vaikystės, kaip ji su draugu bendraudavo iš balkono. Dėl to ir filmo laikas – devintasis dešimtmetis, pasirinktas neatsitiktinai. Juk tai mano vaikystės metai", – kalbėjo filmo kūrėja.

Režisierė žavėjosi ne tik vaikų, bet ir tokių aktorių, kaip Rolandas Kazlas ir Viktorija Kuodytė, vaidyba. Jie sukūrė pagrindinės herojės tėvų vaidmenis.

Pagrindiniai filmo aktoriai Elzbieta Degutytė ir Karolis Savickis prisipažino, kad iš pradžių buvo nelengva įsijausti į to meto dvasią, o ir drabužiai buvo labai keisti.

Vaikai prisiminė, kaip tą pačią sceną reikėdavo vaidinti net keliolika kartų arba apsimesti, kad yra nepavargę ir linksmi. "Filmuojantis sunkiausia buvo vaidinti lyjant ir vaikščioti dėvint senovinius drabužius", – apie savo vaidmenį kalbėjo K.Savickis.

O E.Degutytė tikino, kad kartais būdavo sunku padaryti tai, ko režisierė prašydavo, tačiau tokią patirtį moksleivė laiko labai naudinga. "Sunkiausia buvo vaidinti taip, kaip nėra. Nepažįstu to laiko, tačiau stengiausi įsijausti į tų dienų vaikų gyvenimą", – filmavimo scenas prisiminė mažoji aktorė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų