Pereiti į pagrindinį turinį

Barų kaimynystės neapsikentę vilniečiai verslininkų argumentų negirdi

2012-11-30 05:00
Barų kaimynystės neapsikentę vilniečiai verslininkų argumentų negirdi
Barų kaimynystės neapsikentę vilniečiai verslininkų argumentų negirdi / Shutterstock nuotr.

Ten, kur susikerta gyventojų ir verslininkų interesai, argumentuotos diskusijos nelauk. Kaimynystėje veikiančių barų neapsikenčiantys vilniečiai tarybos posėdyje sukėlė tikrą emocijų audrą.

Nuosprendis – vėliau

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienio posėdyje nenusprendė, ar apriboti prekybos alkoholiu laiką kavinėje „Jalta“, įsikūrusioje Žvėryne. Darbo dienomis kavinė veikia iki maždaug 24 val., savaitgaliais – kiek ilgiau. Kavinėje siūloma leisti alkoholiu prekiauti tik iki 22 val.

Posėdyje pateiktą klausimą toliau svarstys savivaldybės komitetai.

Savivaldybės teigimu, šių metų liepos 16 d. ji gavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto 1-ojo policijos komisariato pranešimą. Jame informuojama, kad nuo 2012 m. sausio 1 d. nustatyti trys pažeidimai, įvardijami kaip viešosios rimties trikdymas.

Spalio 1-ąją gautas A.Mickevičiaus gatvės gyventojų kolektyvinis prašymas dėl keliamo triukšmo naktį, muzikos, sklindančios iš kavinės „Jalta“, taip pat prašymas atimti alkoholinių gėrimų pardavimo licenciją kavinei „Jalta“.

Kavinę valdančios bendrovės vadovas Augustinas Beinaravičius sakė, kad problemų su kaimynais kildavo tik prieš pusmetį ir jis būtų nustebintas, jeigu dėl praeities dalykų būtų ribojama kavinės veikla.

Kaltina šiukšlinimu

Tarybos posėdyje svarstytas klausimas ir dėl dar vienos sostinės užeigos – klubo „Play“.

Vilniaus miesto savivaldybė praneša gavusi kolektyvinį Pamėnkalnio gatvės gyventojų skundą, kad baro lankytojai išeina į lauką ir rūko, geria alkoholinius gėrimus, triukšmauja, prie pastato nuolat būriuojasi apie 12–15 žmonių, kitą dieną gyventojai turi eiti šaligatviu per šiukšles.

„Šiuo sprendimu siekiama užkirsti kelią nusikalstamoms veikoms ir administraciniams teisės pažeidimams, ypač viešosios rimties trikdymui ir aplinkos teršimui, pagerinti aplinkinių gyvenamųjų namų gyventojų gyvenimo kokybę, sumažinti su įmonės veikla susijusių pažeidimų skaičių“, – teigiama sprendimą paaiškinančiame pranešime.

Gyventojai įsikarščiavo

Apie Pamėnkalnio gatvėje veikiantį klubą nuomonės pareikšti į posėdį atėjo trys netoli gyvenantys žmonės. Namo gyventoja Laima Girdžienė vardijo klubo keliamas bėdas: kalbėjo apie triukšmą, rūkalų smarvę. „Trejus metus kenčiame“, – jausmingai kalbėjo namo, kuriame veikia kavinė, gyventoja.

Pagal posėdžio reglamentą gavusi dvi minutes nuomonei išdėstyti, moteris niekaip nepanoro baigti kalbos taip greitai. „Pažiūrėkite, o kas čia? – gyventoja iškėlė atspausdintą paveikslėlį, nebetramdydama emocijų. – Žolė! Ir tai kabo ant klubo durų. Jie skatina narkotikų vartojimą!“

Romas Stankevičius, vieno iš name, kuriame veikia klubas, esančių butų savininkas, teigė, kad naktinis klubas labai trukdo. „Kadangi klubas veikia visą parą (iki 6 val. – red. past.), lankytojai smarkiai triukšmauja“, – pasakojo vyras.

Į posėdį atėjo ir „Play“ savininkas Evaldas Zubrickas. Jis tikino, kad būdavo pavienių renginių, kuriuose triukšmauta, bet dabar to nebėra, o rodytas paveikslėlis buvo vieno iš renginių logotipas.

„Dirbame jau aštuonerius metus. Kaimynai, kurie gyvena virš kavinės, neturi pretenzijų, – sakė kavinės savininkas, o aktyviajai gyventojai ėmus garsiai priešgyniauti, tik patrūkčiojo pečiais. – Na štai, matote, kaip civilizuotai viskas sprendžiama – net kalbėti neleidžia.“

Tarybos nariai balsuodami nutarė prekybos alkoholiu laiką kavinėje apriboti nuo 24 iki 8 val.

„Ar galime tikėtis, kad sprendimas bus atšauktas, jeigu pasitaisysime?“ – paklausė klubo savininkas.

Posėdžio pirmininkui merui Artūrui Zuokui sakant, kad ryžtas pasitaisyti visuomet sveikintinas, įpykusi gyventoja vėl ėmė šaukti „ne!“ ir mostaguoti rankomis. „Na štai, matote“, – vėl teištarė E.Zubrickas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų