Pereiti į pagrindinį turinį

Berlyno kino fiesta prasidėjo

2009-02-06 09:00 diena.lt inf.

Viena prestižiškiausių Europos kino švenčių – 59-asis Berlyno kino festivalis, vakar prasidėjo trileriu "The International", kuriame Clive'as Owenas vaidina Interpolo agentą, tiriantį abejotiną vieno įtakingiausių pasaulio bankų veiklą.

Iš viso Vokietijos sostinėje dėl prestižinio "Aukso lokio" apdovanojimo, kuris bus įteiktas vasario 14 d., varžysis 18 juostų. Berlyno festivalis garsėja "sunkiais", kritiškais filmais, ir 2009-ieji nebus išimtis. Pagrindinėje konkursinėje programoje rodoma "Audra" pasakoja apie karo buvusioje Jugoslavijoje palikimą, o "Mamutas" kalba apie globalizaciją ir ekonominius migrantus.

Tačiau ne taip, kaip kai kuriais metais, šiemet Berlyne pakaks ir komedijų bei romantikos. Festivalyje vyks tarptautinė "Rožinės Panteros 2" premjera. Paskutinę minutę buvo įtraukta ir komedija "Mano vienintelis".

Festivalyje taip pat bus išdalyti specialūs prizai, tarp jų – "Berlinalės kamera" prancūzų meistrui Claude'ui Chabroliui, "Teddy" už gėjų kiną Andy Warholo "mūzai" Joe Dallesandro ir "Garbės aukso lokį" prancūzų kompozitoriui Maurice'ui Jarre'ui.

Berlyno sienos griuvimo 20-ųjų metinių proga "Berlinalėje" bus parodyti Šaltojo karo filmai, kurie, regis, išpranašavo komunizmo žlugimą Europoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų