Pereiti į pagrindinį turinį

Dainų šventei ruošis paskubomis

2009-03-17 09:00
Dainų šventei ruošis paskubomis
Dainų šventei ruošis paskubomis / Gedimino Bartuškos nuotr. Būtina: Vingio parko estradai dabar reikalingiausias stogo remontas. Kitaip būtų rizikuojama šventės dalyvių saugumu.

Priešais Vingio parko estradą – išrausta ir aptverta teritorija, tačiau darbininkų joje nematyti. Miesto valdžia tikina, kad dar spės darbus pabaigti iki liepą vyksiančios Dainų šventės.

[email protected]

Tvarkys paskutinę minutę

Dabartinės būklės Vingio parko estradoje renginius organizuoti būtų ne tik negražu, bet ir pavojinga: aptrupėjęs stogas, išsiklaipę suolai, nebaigta tvarkyti parko teritorija. Nors laiko iki šventės liko tik kiek daugiau nei trys mėnesiai, miesto valdžia tikina: jei buvo pasakyta, kad sutvarkysime, vadinasi, taip ir bus.

"Dėl politinių neapibrėžtumų dabar šitie reikalai šiek tiek stringa. Tačiau trečiadienį jau bus paskirti visi Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai, vienam jų teks būti atsakingam už šią sritį ir gilintis į konkrečius darbus. Puikiai žinome, kad Dainų šventė – Tūkstantmečio programos dalis, kiek žinau, lėšos jai rezervuotos, vyksta parengiamieji darbai ir jie iki šventės bus baigti", – žadėjo Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius.

Kaip nors sutvarkyta gal ir bus. Tačiau klausimas – kaip ir kiek laiko džiaugsimės tokiu remontu. "Aš tikiu, kad kažką padarys, bet, kaip tam nevykusiam studentui, viskas daroma paskutinę naktį, niekaip negali paimti, iš anksto susitvarkyti ir nenervinti visų", – stebėjosi Dainų šventę organizuojančio Lietuvos liaudies kultūros centro (LLKC) direktorius Saulius Liausa.

Ilgalaikių rezultatų nebus

"Aišku, kad tai ne toks remontas ir sutvarkymas, kokio visi laukiame. Vėl yra iš bėdos, vėl griūvant, iki galo nepasitariant, daromas tarpinis variantas ir iš tokios situacijos dažniausiai laimi tie, kurie vykdo darbus, nes gauna darbo ir kažkokį pragyvenimo šaltinį. Nauda Dainų šventei, estradai ir pačiam objektui nėra iki galo išnaudojama. Kas dabar gali pasakyti, ką dėl ko daro? Sutvarkyti, kad gražiai įvyktų Dainų šventės renginiai? Tai nėra tas atsakymas. Vilniui reikia geros lauko estrados, kur ne tik Dainų šventės vyktų kas ketverius metus, bet kiekvieną savaitgalį galėtų vykti veiksmas, žmonės galėtų laisvalaikį leisti, būtų normali infrastruktūra. Apie tai reikia kalbėti, o ne duoti komandą takelius sutvarkyti, ir tuo viskas baigiasi. Nesibaigia. Vilnius kaip neturi viešos erdvės, kur atėjęs galėtum pasėdėti, taip neturi", – apgailestavo S.Liausa.

G.Babravičius pripažino, kad ilgalaikių planų dėl Vingio parko estrados kol kas nėra. "Tačiau dabar atgaivinama įvairių visuomeninių institucijų veikla, kultūros, sporto tarybų, kurių vienas uždavinių bus ilgalaikių vizijų formulavimas. O dabar, kiek turime pinigų, tokį turime ir rezultatą. Tačiau Vilniaus miesto valdžia padarys viską, kas įmanoma ir dar truputį, kad svečiai būtų priimti tinkamai", – žadėjo vicemeras.

Buvo žadėta skirti 3 mln. Vingio parko aplinkai ir 2 mln. estrados stogo dangai keisti. Ši suma dar gali būti koreguojama.

Šoks Žalgirio stadione

Dainų šventės šokių dalis vyks Žalgirio stadione. Jį LLKC birželio 30–liepos 6 d. nuomosis iš savininkų Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG). Jis bus nuomojamas maždaug rinkos kaina, bet ŪBIG įsipareigojo iki šventės įrengti papildomus 4 tūkst. sėdimų vietų, sutvarkyti vartus į stadioną ir apšvietimo sistemą. Darbų sąmata sieks maždaug 150–200 tūkst. litų.

"Darbai mums kainuos daugiau, negu gausime už stadiono nuomą, tačiau suprantame, koks svarbus šis renginys Lietuvai ir norime prisidėti jį įgyvendinant", – sakė ŪBIG Komunikacijos departamento vadovas Remigijus Jurgelaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų