Pereiti į pagrindinį turinį

Iš darbo atleistas emigrantų vedlys merą kaltina susidorojimu

2012-11-09 08:20
Iš darbo atleistas emigrantų vedlys merą kaltina susidorojimu
Iš darbo atleistas emigrantų vedlys merą kaltina susidorojimu / Artūro Morozovo nuotr.

Emigrantų partijos pirmininkas Juozas Murauskas atleistas iš Kauno savivaldybės vairuotojo pareigų. Jis sako, kad įvyko politinis susidorojimas, kuriam vadovavo pats meras Andrius Kupčinskas. Vis dėlto yra ir kitokių nuomonių.

Susikibo su meru

J.Murausko atleidimo pagrindas – trys drausminės nuobaudos, kurias Emigrantų partijos lyderis susirinko per labai trumpą laikotarpį – per kelis mėnesius. Lyg tyčia papeikimai pasipylė po to, kai Emigrantų partija buvo registruota dalyvauti Seimo rinkimuose.

„Konservatoriai man pasiūlė pakeisti partijos pavadinimą ir prisijungti prie jų. Aš nesutikau, tada ir prasidėjo. Būtų jau anksčiau atleidę, tačiau nenorėjo skandalo prieš rinkimus, todėl atleido iškart po jų“, – „Kauno dienai“ savo versiją dėstė iš Kauno savivaldybės vairuotojų atleistas J.Murauskas.

Dabar jis bedarbis. Buvęs savivaldybės vairuotojas teigia, kad jo atleidimu iš darbo pasirūpino miesto meras A.Kupčinskas, kuris, pasak J.Murausko, po Emigrantų partijos įkūrimo ėmė elgtis nepagarbiai, siekė jį vis pažeminti, pademonstruoti savo galią.

„Tarp konservatorių yra ir gerų žmonių, bet Kupčinskas – pasaulio bamba, labai arogantiškas. Aš neverkšlenu, nes eisiu į priekį, viskas bus gerai, o jis juk nieko nemoka dirbti“, – rėžė J.Murauskas.

Įtampą provokavo pats?

A.Kupčinskas teigia su Emigrantų partijos lyderiu nesusidorojęs.

„Koks čia karas tarp mūsų gali būti? Neturiu su juo dėl ko kariauti. O jo įsivaizdavimai yra jo įsivaizdavimai, nėra čia ko komentuoti“, – sakė meras.

Vėliau A.Kupčinskas visgi pripažino, kad įtampos tarp jo, miesto mero, ir J.Murausko būta, bet tvirtino, kad jos iniciatorius buvęs vairuotojas.

„Aš manau, kad jis pats siekė tos įtampos. Sėdėjo koridoriuose ir užkabinėjo administracijos darbuotojus, jiems įrodinėjo savo partijos pranašumus. Jis nesusitaręs veržėsi į mano kabinetą, vos ne grasinimais užsiiminėjo“, – kalbėjo A.Kupčinskas.

Buvo daug nusiskundimų

Savivaldybės Bendrojo skyriaus, kuriam pavaldūs vairuotojai, vedėjas Alfonsas Jarušauskas neslėpė: „Kai kurių skyrių darbuotojai net prašydavo, kad jo nebesiųstume, o duotume kitą vairuotoją.“

Bendrojo skyriaus vedėjas apie Emigrantų partijos vadovą, kaip buvusį darbuotoją, nėra pačios geriausios nuomonės.

„J.Murauskas padarė ne vieną pažeidimą. Nustatyta, kad naudojo automobilį savo reikmėms, darė pažeidimus pildant kelionės lapus. Buvo ir daug žodinių nusiskundimų jo darbu, – vardijo A.Jarušauskas. – Skųstasi, kad jis nemandagus, nevykdo to, kas reikalaujama vairuotojo pareigybėse.“

Teigia pakliuvęs į spąstus

Pirmą nuobaudą Emigrantų partijos lyderis gavo už tai, kad pasiėmęs nedarbo dieną savivaldybės automobiliu „Škoda“ nudūmė į Vilnių.

Jį, švilpiantį sostinės gatvėmis, pastebėjo savivaldybės tarybos narys Kęstutis Mikėnas, kuris nedelsiant telefonu pasidomėjo, kieno pavedimu naujos politinės jėgos vedlys važinėja už 100 kilometrų nuo Kauno.

J.Murausko viršininkas Vytautas Valenta teigė, kad vairuotojas tądien tarnybinės mašinos pasiimti negalėjo. V.Valenta, atrakinęs savivaldybės garažo duris, išvydo ne valdišką „Škodą“, o asmeninį J.Murausko automobilį – geltoną „Fiat“.

Vėliau nustatyta, kad J.Murauskas tarnybinį automobilį ne savivaldybės reikmėms naudojo dar mažiausiai porą kartų. J.Murauskas teigia buvęs „pakištas“.

„Mane pasiųsdavo kažkur nuvažiuoti, o paskui sakydavo, kad niekur nesiuntė“, – aiškino J.Murauskas.

Pasakojo apie netvarką

Prieš porą metų savivaldybėje vairuotoju pradėjęs dirbti buvęs emigrantas prie kolektyvo taip ir nepritapo.

„Jie mane provokavo, kad su jais išgerčiau. Savivaldybės vairuotojai visada turi alkoholio, bet aš su jais negėriau“, – teigė J.Murauskas.

Jo automobilis ir garažas esą išsiskyrė tvarka ir švara, o pats vairuotojas visada būdavo pasitempęs, su kostiumu. J.Murausko teigimu, jis išskyrė ne tik tvarka, bet ir sąžiningumu. Atleistas vairuotojas tikino, kad Kauno savivaldybės garaže tvyro tokia netvarka, kad ja galėtų pasidomėti ir teisėsaugos institucijos.

O kiti – šventi?!

„Aš vienintelis iš vairuotojų sutaupydavau degalų. Kituose garažuose smirda dyzelinu. Juk aišku, kad vairuotojai jį pila į savo automobilius. Visi tarnybines mašinas laiko namuose, kaip su savomis važinėja“, – dėstė J.Murauskas.

Emigrantų partijos lyderis teigė, kad jį nuskalpavusi valdžia nekreipia dėmesio ne tik į kitų vairuotojų nusižengimus, bet ir nusikaltimus.

J.Murauskas pasakojo, kad visi savivaldybėje žino, jog tarnybinius automobilius vairuotojai naudoja asmeninėms reikmėms, kai kurie net įkliuvo vagiantys, tačiau darbo vietų neprarado.

Kova dar nebaigta

Iš darbo savivaldybėje atleistas J.Murauskas jau buvo nuėjęs į Darbo biržą, kur paaiškėjo, kad už drausmines nuobaudas atleistas asmuo kelis mėnesius negali tikėtis jokios finansinės paramos.

Partijos vadovas šiuo metu suka galvą, kaip išsilaikyti, tačiau neabejoja, kad nepražus ir mes A.Kupčinskui pirštinę kituose rinkimuose į savivaldybės tarybą.

J.Murauskas mano, kad tai būtina daryti dėl Kauno, nes konservatoriai, anot jo, – kone didžiausia miesto nelaimė. Jų valdymo laikotarpiu gyvenimas Kaune negerėja.

„Grįžau ir Amerikos po aštuonerių metų pertraukos ir vėl įlėkiau į tas pačias duobes“, – pasakojo buvęs emigrantas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų